Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Έργα ουσίας στο Νότιο Πήλιο
Έργα ουσίας στο Νότιο Πήλιο

Έργα ουσίας στο Νότιο Πήλιο

Στη συνάντηση δημάρχου Νοτίου Πηλίου- αντιπεριφερειάρχη

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών της η αντιπεριφερειάρχης και Σποράδων  Δωροθέα υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα και Σποράδων στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, έγινε μια συνολική αποτίμηση των έργων που ολοκληρώθηκαν και αυτών που συνεχίζονται, ενώ έγινε ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός νέων έργων στην περιοχή.

Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη,  όπως είναι η συντήρηση και επισκευή εκπαιδευτικού υ στο Νεοχώρι, η προμήθεια τεχνικού χλοοτάπητα για το γήπεδο ατζέας, τα στο οδικό δίκτυο Νοτίου Πηλίου αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 3,8 εκ. ευρώ.

Παράλληλα έγινε μία πρώτη αποτίμηση των έργων που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, όπως η ανάπλαση οδών ήπιας κυκλοφορίας (πεζοδρόμηση) στην Αργαλαστή προϋπολογισμού 380.000 ευρώ, και η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στα Καλά Νερά προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ και του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Καλών Νερών προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ,  για τα οποία υπογράφηκε προγραμματική .

Επίσης συζητήθηκε η των διαδικασιών για την ολο του λιμένα Πλατανιά προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ και του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Κυριακής στο Τρίκερι  προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ.

Στη φάση του διαγωνισμού βρίσκονται η κατασκευή πέτρινης πεζούλας στην Αργαλαστή, η μελέτη για οριοθέτηση και διευθέτηση του χειμάρρου Πλατανιά, ενώ ο κ. Μιτζικός ενημερώθηκε ότι αναδείχθηκε ανάδοχος για το έργο «αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά».

Η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και τα Τοπικά Συμβούλια πραγματοποιούμε έργα ουσίας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, με βασικό γνώμονα, μεταξύ άλλων, την ασφαλή οδήγηση και μετακίνηση των συμπολιτών μας και των επισκεπτών, τις λιμενικές εγκαταστάσεις, την άθληση σε σύγχρονους αθλητικούς χώρους και την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών. Πέρα από τα έργα που υλοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουμε τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό νέων έργων στην περιοχή.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση