Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Έργα αποκατάστασης του δρόμου στο Ξουρίχτι και στην είσοδο της Ζαγοράς
Έργα αποκατάστασης του δρόμου στο Ξουρίχτι και στην είσοδο της Ζαγοράς

Έργα αποκατάστασης του δρόμου στο Ξουρίχτι και στην είσοδο της Ζαγοράς

Επίσκεψη στα έργα αποκατάστασης του δρόμου στο Ξουρίχτι και στην είσοδο της Ζαγοράς, πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, αλλά και παράλληλη συνάντηση με τον δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου Π. Κουτσάφτη, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας.

Το αναφέρεται στη σταθεροποίηση και την αποκατάσταση ζημιών λόγω κατολισθητικών φαινομένων. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό του 1.740.450,00€ , με το έργο να χρηματοδοτείται από το Περιφέρειας Θεσσαλίας 2016ΕΠ81700011.

Με το έργο θα αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις που εκδηλώθηκαν, με αποτέλεσμα τα προϊόντα της κατολίσθησης να αποκόψουν την κυκλοφορία και να καταστήσουν ιδιαίτερα προβληματική τη διέλευση μεγάλων φορτηγών οχημάτων.

Σε δηλώσεις τους η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων και ο δήμαρχος ανέφεραν: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής και καίριας σπουδαιότητας για την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Παρότι η αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου, η Θεσσαλίας με ιδιαίτερη ευαισθησία ενέσκηψε στο αίτημα του συνόλου των πολιτών και ανέλαβε να υλοποιήσει ένα έργο που ασφαλίζει την περιοχή και την προσβασιμότητα πολιτών και προιόντων. Με συνεργασία και μέσω συναποφάσεων με εκπροσώπους των φορέων για την ασφάλεια όλων επιβάλλεται η συμμόρφωση με την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας».

Συγκεκριμένα τα έργα που θα εκτελεστούν είναι τα εξής :

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΧΘ: 48+000

ΕΡΓΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ
· Αποστραγγιστικά έργα: τρεις σειρές αποστραγγιστικών γεωτρήσεων
· Μέτρα συγκράτησης: σειρά προεντεταμένων αγκυρώσεων 700ΚΝ
· Τοίχοι αντιστήριξης – Δημιουργία πλατωμάτων: Δημιουργία δύο πλατωμάτων (μπακίνες) ώστε να χωρίζουν το πρανές σε τρία τμήματα. Επίσης κατασκευή διαφόρων τοίχων αντιστήριξης


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΒΡΑΧΟΠΤΩΣΕΩΝ

κατασκευή και τοποθέτηση φράκτη ανάσχεσης βραχοπτώσεων στο μέτωπο επί της Εθνικής Οδού όπως και σε τμήμα τοιχείου στην αρχή της παράπλευρης οδού.

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Σειρά έργων υδραυλικής φύσεως (σωλήνες, φρεάτια, αγωγοί κλπ.) που οδηγούν όλα τα ύδατα εκτός της κρίσιμης περιοχής, προς τον φυσικό αποδέκτη.

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΧΘ: 42+000

ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ:

ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ:
Έργα αποστράγγισης με τη μορφή οριζόντιων αποστραγγιστικών γεωτρήσεων , τοπικές στρώσεις στράγγισης πίσω από τα νέα τοιχεία.

ΤΟΙΧΟΙ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ:

Τοίχοι αντιστήριξης εδραζόμενοι σε σειρά φρεατοπασσάλων.

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ:Ανακατασκευή του πλακοσκεπή οχετού με νέο από οπλισμένο σκυρόδεμα.

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ:

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ: Περιλαμβάνονται και διάφορα δευτερεύοντα έργα όπως φρεάτια, ρείθρα, σωλήνες, οχετοί, κλπ προκειμένου να οδηγηθούν όλα τα επιφανειακά νερά εκτός της κατολισθαίνουσας μάζας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση