Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Επιτυχής η 33η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στον Άη Γιώργη Νηλείας  
Επιτυχής η 33η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στον Άη Γιώργη Νηλείας  

Επιτυχής η 33η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στον Άη Γιώργη Νηλείας  

Πιστοί στην πράδοση, στ ήθη και τα έθιμα του τόπου τους οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου ηλείας πραγματοποίησαν και φέτος την ετήσια συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων,  που έγινε το βράδυ της  ς 18 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Ιερού αού του Αγίου Γεωργίου .

Σκοπός της εκδήλωσης που πραγματοποιείται τα τελευταία 33 συναπτά έτη είναι να διατηρήσει – κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες – ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα αυτού εδώ του τόπου.

Κρίνοντας από την μεγάλη  τόσο σε αριθμό όσο και σε παλμό  προσέλευση του κόσμου, ο σκοπός και φέτος επετεύχθη .

Άνθρωποι κάθε ηλικίας άντρες , γυναίκες και παιδιά από όλες τις γύρω περιοχές της , και που είχαν την τύχη να βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ,παρακολούθησαν με ενθουσιασμό  τις ικανότητες των χορευτών.

Φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές φέτος συμμετείχαν, τα τμήματα του συλλόγου Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ ,του μορφωτικού συλλόγου Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης» και του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ».

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των προέδρων των πολιτιστικών συλλογών που συμμετείχαν.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης : Θεσσαλίας ,Περιφερειακές ενότητες & Σποράδων , Πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση