Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Επιτυχής η 33η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στον Άη Γιώργη Νηλείας  
Επιτυχής η 33η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στον Άη Γιώργη Νηλείας  

Επιτυχής η 33η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στον Άη Γιώργη Νηλείας  

Πιστοί στην παράδοση, στα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους οι του Αγίου εωργίου Νηλείας πραγματοποίησαν και φέτος την ετήσια συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων,  που έγινε το βράδυ της  Κυριακής 18 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου εωργίου .

Σκοπός της εκδήλωσης που πραγματοποιείται τα τελευταία 33 συναπτά έτη είναι να διατηρήσει – κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες – ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα αυτού εδώ του τόπου.

Κρίνοντας από την μεγάλη  τόσο σε αριθμό όσο και σε παλμό  προσέλευση του κόσμου, ο σκοπός και φέτος επετεύχθη .

Άνθρωποι κάθε ηλικίας άντρες , γυναίκες και από όλες τις γύρω περιοχές της , και που είχαν την τύχη να βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ,παρακολούθησαν με ενθουσιασμό  τις ικανότητες των χορευτών.

Φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές φέτος συμμετείχαν, τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ ,του μορφωτικού συλλόγου Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης» και του πολιτιστικού συλλόγου Νηλείας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ».

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των προέδρων των πολιτιστικών συλλογών που συμμετείχαν.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης : Θεσσαλίας ,Περιφερειακές ενότητες & Σποράδων , σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ».

"Αλιεύοντας" την είδηση