Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Επιτάχυνση αποκαταστάσεων στις υποδομές ζητά ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου
Επιτάχυνση αποκαταστάσεων στις υποδομές ζητά ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Επιτάχυνση αποκαταστάσεων στις υποδομές ζητά ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Την ανάγκη να επιταχυνθούν τα έργα αποκατάστασης υποδομών στο Βόρειο Πήλιο, επισημαίνει με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης.

Ο δήμαρχος, κοινοποίησε την επιστολή στον γ.γ. του Υπουργείου κ. Δέδε και στους βουλευτές του νομού, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές, κυρίως στους κάθετους οδικούς άξονες προς τις παραλίες και να προκύψει συντονισμός άμεσων ενεργειών για τις αποκαταστήσεις.

“Όπως σας είναι γνωστό, αναφέρει ο κ. Κουτσάφτης, οι καταστροφές της 26ης Φεβρουαρίου 2018, προξένησαν τεράστια προβλήματα στις υποδομές του Δήμου μας. Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια του Δήμου μας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και σε σύσκεψη που έγινε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου, συμφωνήθηκαν τα εξής:

1. Το κεντρικό οδικό δίκτυο του Δήμου θα το αναλάβει η Περιφέρεια, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει την εκπόνηση των μελετών, την δημοπράτηση του έργου, κλπ.

2. Η ΕΥΔΕ θα αναλάβει τις μελέτες των ζημιών που προκλήθηκαν στους κάθετους δρόμους προς το παραλιακό μέτωπο. Η ΕΥΔΕ επίσης έχει αναλάβει και το δίκτυο ύδρευσης με δύο εργολαβίες για όλο το Δήμο, οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

3. Το Υπουργείο Υποδομών ανέλαβε και υλοποιεί το αλιευτικό καταφύγιο του Χορευτού, το λιμάνι Αγ. Ιωάννη κι ένα μέρος του παραλιακού μετώπου των Αγ. Σαράντα.

Πριν μερικές μέρες μάθαμε έκπληκτοι ότι το Υπουργείο, για κάποιους λόγους, δεν μπορεί να υλοποιήσει τα έργα των κατολισθήσεων στους οικισμούς, ιδιαίτερα στην Δ.Ε. Μουρεσίου, σε αυτά δεν έχει υλοποιηθεί καμία μελέτη. Στη συνέχεια χρηματοδοτεί τον Δήμο μας με 2.000.000,00€ για να καλύψει τις παραπάνω ζημιές.

Ο Δήμος μας, τονίζει ο δήμαρχος, έχει υλοποιήσει με δικά του χρήματα, μελέτες της τάξεως 1.500.000,00€, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνουν τα συγκεκριμένα τμήματα του κάθετου οδικού δικτύου. Επειδή η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας δεν έχει επάρκεια να υλοποιήσει τέτοια έργα, πρέπει να γίνει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια. Αυτό σημαίνει χάσιμο χρόνου. Το προϊόν των εκπτώσεων δυστυχώς επιστρέφεται και δεν χρησιμοποιείται για άλλα έργα, άρα το ποσό των 2.000.000,00€ είναι πάρα πολύ λίγο σε σχέση με το κόστος των ζημιών.
Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τουλάχιστον τις μεγάλες ζημιές των οδικών δικτύων προς τις παραλίες και αν είναι δυνατόν να μας επιστραφεί το ποσό των εκπτώσεων για να χρησιμοποιηθεί σε άλλες ζημιές.”

Στην ίδια επιστολή ο κ. Κουτσάφτης αναφέρεται στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εκπόνηση μελέτης από το ΙΓΜΕ, επισημαίνοντας στον υπουργό τα εξής:”Ο Δήμος μας έχοντας προγραμματική σύμβαση με το ΙΓΜΕ χρηματοδότησε με δικά του την μελέτη για την αποζημίωση των οικιών που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες και ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση