Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Επιστολή Δωροθέας Κολυνδρίνη για άρση απαγόρευσης εργασιών στο λατομείο Καλαμακίου
Επιστολή Δωροθέας Κολυνδρίνη για άρση απαγόρευσης εργασιών στο λατομείο Καλαμακίου

Επιστολή Δωροθέας Κολυνδρίνη για άρση απαγόρευσης εργασιών στο λατομείο Καλαμακίου

Επιστολή προς το Σώμ Επιθεώρησης Μετλλείων Βορείου Ελλάδος, την οποία κοινοποίησε και στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο, απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης ς και Σποράδων  Δωροθέα , σχετικά με την απαγόρευση εργασιών στο λατομείο στο .

Με την επιστολή ζητά ενημέρωση για ποιο λόγο δεν άρεται η απαγόρευση των εργασιών, μιας και οι λόγοι επιβολής της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί βάσει Νόμου έχουν εκλείψει.

Στην επιστολή αναφέρεται:«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το τι μέλλει γενέσθαι, μ'ένα χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες λατόμοι σχιστόλιθων στο του Δήμου Νοτίου Πηλίου και έχει να κάνει με την μέχρι τ απαγόρευση εργασιών στο λατομείο.

Οι επαγγελματίες λατόμοι έχουν οδηγηθεί πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο, μετά την επιβολή απαγόρευσης εργασιών εδώ και τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός λατομικής δραστηριότητας που αποτελούσε τη μοναδική πηγή εσόδων και βιοπορισμού των οικογενειών τους.

Το ερώτημα που θέτουμε και που απασχολεί τους επαγγελματίες του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης είναι γιατί δεν άρεται πλέον η απαγόρευση που είχε επιβληθεί, μιας και οι λόγοι επιβολής της για τα λατομεία Πρόπαν – Καλαμακίου βάσει Νόμου έχουν εκλείψει.

Υπογραμμίζουμε ότι το οικονομικό κόστος των ενεργειών που απαιτούνταν μετά την επιβολή της απαγόρευσης έχει ξεπεράσει τις 30.000,00€ για τα μέλη του Συνεταιρισμού. Εύλογα αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο η είσοδος στους επαγγελματίες λατόμους απαγορεύεται και είναι λόγος για αυτόφωρες και επιβολή και άλλων προστίμων, από τη στιγμή που υπάρχει νόμιμος φορέας διαχείρισης που είναι ο Συνεταιρισμός, νόμιμο μίσθωμα με συμβολαιογραφική πράξη, σε νόμιμα αδειοδοτημένο λατομικό χώρο.

Ζητούμε, να δοθεί άμεσα λύση σε όσα σας περιγράψαμε παραπάνω, προκειμένου να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να απασχοληθούν ξανά στα λατομεία, να επιστρέψουν στην εργασία τους και να μπορέσουν και πάλι να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους.

Οι ενέργειες που έγιναν μετά την επιβολή της απαγόρευσης είναι οι εξής:

  • Σύσταση Συνεταιρισμού

  • Εκπόνηση υδραυλικής μελέτης, διότι ο κατατεθειμένος φάκελος από το για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων ήταν ελλιπής

  • Έκδοση Ο

  • Υπογραφή σύμβασης μίσθωσης μεταξύ Συνεταιρισμού και Δήμου

  • Υποβολή δασοτεχνικής μελέτης στο Δασαρχείο Βόλου

  • Πρόσληψη επιβλέποντος μηχανικού μεταλλείων

  • Οριοθέτηση – Πασσαλοποίηση λατομικής περιοχής

  • Πρωτόκολλο εγκατάστασης λατομείου σχιστολιθικών πλακών

  • Τεχνικό υπόμνημα για την ορθολογική και ασφαλή επανέναρξη της εκμετάλλευσης λατομείου, όπως ζητήθηκε από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

Σας διαβιβάζουμε επίσης και την επιστολή που μας απέστειλαν οι επαγγελματίες λατόμοι σχιστόλιθων του Δ.Δ. Καλαμακίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου και μέλη του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση