Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Αθ. Λιούπη στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου
Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Αθ. Λιούπη στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου

Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Αθ. Λιούπη στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου

Τις περιοχές που επλήγησαν από την προχθεσινή χαλαζόπτωση στο Δήμο Ζς Μουρεσίου επισκέφτηκε ο νεοεκλεγείς ς Μαγνησίας της Αθανάσιος Λιούπης για να ενημερωθεί για το μέγεθος  της καταστροφής στην αγροτική παραγωγή.

Ο κ. Λιούπης διαπίστωσε ότι οι παραγωγοί στο Δήμο Ζς και κυρίως στο δημοτικό διαμέρισμα ου υπέστησαν μεγάλη καταστροφή της σοδειάς τους και μάλιστα ένα μήνα πριν από τη συγκομιδή τους.

Παράλληλα, ο ς Μαγνησίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ζαγοράς Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη και μίλησαν εκτενώς για τις πληγές που άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση. Στη συνάντησή τους τέθηκαν και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κατοίκους του Δήμου εν γένει.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε το γεγονός ότι  η τράπεζα που εξυπηρετεί τους αγρότες ολοκλήρου του ανατολικού Πηλίου εργάζεται μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να δυσχαιρένεται η εξυπηρέτησή τους και μάλιστα αυτή την περίοδο που άρχισαν να κάνουν δηλώσεις προς τον ΕΛΓΑ.

Επίσης, συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, που αφορούν στην ελλιπή στελέχωσή του, έλλειψη οδηγών του ασθενοφόρου και κτιριακά ζητήματα, ενώ τονίστηκε και η ελλιπής στελέχωση του Ταχυδρομείου.

Ο κ. Λιούπης επισκέφτηκε και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, όπου εκεί συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο κ. Κράβαρη και τον γενικό διευθυντή κ. Βαλασσά καθώς και την τοπική γεωπόνο της Περιφέρειας ς κ. Σαμαρά.

Το δημοτικό διαμέρισμα ου ήταν ο τελευταίος σταθμός του κ. Λιούπη όπου μαζί τον πρόεδρο του τοπικού συνεταιρισμού Νίκο Χιώτη επισκέφτηκαν κτήματα που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση.Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ζήτησε την άμεση αποτίμηση της ζημιάς και τη γρήγορη αποζημίωση των παραγωγών.

Ακόμη, επεσήμανε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή με τους δασικούς χάρτες, ενώ τονίστηκαν και τα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας, μέρος της οποίας καταστράφηκε από την πρόσφατη .

Τέλος, ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στις ζημιές που υπέστησαν οι δεξαμενές του δικτύου άρδευσης  στο δημοτικό διαμέρισμα Πουρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Λιούπης  επικοινώνησε με τον περιφερειακό διοικητή του ΕΛΓΑ ς από τον οποίο ενημερώθηκε ότι θα επανέλθουν εντός των ημερών για την αποτίμηση της ζημιάς. Επικοινώνησε με τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας και διαβεβαίωσε τους φορείς και τους κατοίκους ότι θα είναι δίπλα τους για την επίλυση των προβλημάτων.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκε και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Κίτσιος και Βασίλης Χατζόπουλος.

 

 

 

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση