Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Επίσκεψη στη Ζαγορά του Αθανάσιου Λιούπη
Επίσκεψη στη Ζαγορά του Αθανάσιου Λιούπη

Επίσκεψη στη Ζαγορά του Αθανάσιου Λιούπη

Συμμετείχε σε εκδήλωση για τον Ζαγοριανό Ιερολοχίτη Ρήγα Πάντο

Τη Ζαγορά επισκέφθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας , με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο Δήμος για να τιμήσει τον Ζαγοριανό Ιερολοχίτη Ρήγα Πάντο, που έπεσε μαχόμενος στο Δραγατσάνι στις 7 Ιουνίου για την ελευθερία της πατρίδας.

Έγιναν από τον δήμαρχο Π. Κουτσάφτη και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής . Σούρλα τα αποκαλυπτήρια σχετικής αναθηματικής πλάκας.

Ο κ. Λιούπης, με αφορμή την τιμητική εκδήλωση, δήλωσε: «Στην αυγή του τρίτου αιώνα της ελεύθερης και ανεξάρτητης ζωής, η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια της Επανάστασης του .

Τιμούμε τον Ρήγα Πάντο, τιμούμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την πατρίδα μας, διδασκόμαστε από την ιστορία και το παράδειγμά τους, τη μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές.

Ο τόπος μας, το , η Ζαγορά, υπήρξε γενέθλια γη σπουδαίων διανοούμενων, εμπόρων, ευεργετών πατριωτών, ενώ η Ζαγορά κατέχει ξεχωριστή θέση στους απελευθερωτικούς του έθνους.

Στη Ζαγορά στο σπουδαιότερο σχολείο του Πηλίου, το ελληνομουσείο, μαθήτευσαν και δίδαξαν κορυφαίοι νεοέλληνες διαφωτιστές όπως ο Ρήγας Βελεστινλής, ο Άνθιμος αζής, ο Γρηγόριος Κωνσταντάς, ο Δανιήλ Φιλιππίδης και ο Πατριάρχης Καλλίνικος.

Ιερός Λόχος, Αλέξανδρος Υψηλάντης, Φιλική Εταιρεία, Δραγατσάνι, πρόσωπα, τόποι και γεγονότα  χαραγμένα στη μνήμη όλων μας.

Σπουδαίοι Ζαγοριανοί  εντάχθηκαν τότε στον Ιερό Λόχο και πολέμησαν ηρωικά υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη 200 χρόνια πριν, μαχόμενοι στο Δραγατσάνι για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού  γράφοντας  ιστορίες δόξας με το αίμα των Ελλήνων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ρήγα Πάντου,  γόνου οικογένειας εύπορης, με πλούσια κοινωνική, , εμπορική και εθνική δράση, ο οποίος συγκρότησε πολεμικό σώμα από συμμαθητές του από το , μετέβη στη Βλαχία και εντάχθηκε στον Ιερό Λόχο πολεμώντας στο πλευρό του Υψηλάντη».

Μετά την εκδήλωση ο κ. Λιούπης είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με πολίτες της περιοχής, στελέχη του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, αλλά και με συνεργάτες του από την περιοχή, ώστε να ακούσει δια ζώσης θέματα που τους απασχολούν.

Η παρουσία του βουλευτή στη Ζαγορά έκλεισε με επιτόπια επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου ενημέρωσε για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών, συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενημερώθηκε για την πορεία των εμβολιασμών στην περιοχή και τους ευχαρίστησε για αδιάλειπτη προσφορά τους στην τόσο δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση