Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Επίπονη αλλά αποτελεσματική η προσπάθεια νοικοκυρέματος στο Δήμο Ν. Πηλίου

Επίπονη αλλά αποτελεσματική η προσπάθεια νοικοκυρέματος στο Δήμο Ν. Πηλίου

Αμέτρητες οι προιμίες, τ γνωμικά και τα ρητά σχετικά με το ψέμα και την αλήθεια. Πάντοτε όμως η αλήθεια με την πάροδο του χρόνου θα λάμψει και ευτυχώς που γίνεται έτσι, γιατί αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα.
Μια μικρή αναδρομή και στην περίπτωση του Δήμου Νοτίου Πηλίου θα αναδείξει ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι, ποιος παίζει επικίνδυνα με τους πολίτες, ποιος συνεχίζει μία παλαιοκομματική συνήθεια συνεχούς ψεύδους για να καταλήξει στις καρέκλες της εξουσίας, αδιαφορώντας ουσιαστικά εάν κάνει ζημιά και κακό στον τόπο το, και ποιος συνειδητά, οργανωμένα εργάζεται για τους Δημότες του, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες αλλά απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο του επιζητά λύσεις στα προτα που στην εποχή μας, δυστυχώς, έχουν τεράστιο βαθμό δυσκολίας.

“Η παρούσα δημοτική αρχή, αναφέρει σε σημείωμά του ο αντιδήμαρχος Βαγγ. Νασιόπουλου, αναλαμβάνοντας στις 1-1-2011, ξεκινά με ισολογισμό ενάρξεως με το αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα του Δήμου, σαν χρέος με περίπου 7.000.000,00€.

Στο ποσό αυτό στα μετέπειτα χρόνια προστέθηκαν και άλλες «αμαρτίες» του παρελθόντος από δικαστικές αποφάσεις και εκκαθαρίσεις οργανισμών των Καποδιστριακών Δήμων, άλλα περίπου 2.000.000,00€, συμπεριλαμβάνοντας το κόψιμο από τις κυβερνήσεις, σε ποσοστό 60% περίπου τα έσοδα των Ο.Τ.Α. Αντιλαμβανόμαστε ότι είχε χαραχτεί ένας δύσκολος μπροστά, συνυπολογίζοντας και μια τεράστια πραγματικότητα η οποία ήταν η χειρότερη σκόπελος όλων, αυτή δηλαδή η παγιωμένη κατάσταση όπου ήταν φυσικό όποιος ασχολείται με τους Δήμους έπρεπε να έχει τη λεγόμενη άκουσον άκουσον, «νόμιμη προμήθεια» (μίζα), οι προμηθευτές να χρεώνουν το ένα άλλα τρία και το βασικότερο το ρουσφέτι να αποτελεί ένα αγκάθι για την ανάπτυξη του τόπου αφού έπρεπε να καρπώνονται τα οφέλη μιας δημοτικής αρχής μόνο οι «δικοί μας» και όχι «οι άλλοι».

Η δημοτική αρχή παλεύοντας κάθε μέρα έβαλε στόχους.

Διαφάνεια, τιμιότητα, εργατικότητα, όμως αυτά τα λένε όλοι.

Τα δείχνουν ότι λέμε την αλήθεια και στην κατάθεση του προϋπολογισμού έτους 2017, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει στον κωδικό των παλαιοτέρων οφειλών τον μαγικό αριθμό ΜΗΔΕΝ, τεχνικό πρόγραμμα άνω του μισού εκατομμυρίου για έργα, το ίδιο ποσό για εργασίες και 350.000,00€ για μελέτες έργων.

Θα παρακαλέσω τώρα την του Δήμου και προσωπικά τον επικεφαλής κ. Απ. Διαννέλο να μας εξηγήσει τα δημοσιεύματά του, στον τοπικό Τύπο λίγους μήνες πριν, ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου βρίσκεται στο κόκκινο, έχει χρεοκοπήσει , μπαίνει σε επιτήρηση και άλλα τέτοια κακοηθέστατα ψεύδη με την τότε αφορμή ότι δεν λαμβάνουμε από τα παρακρατηθέντα όπως άλλοι Δήμοι.

Το σοβαρότερο όμως είναι ότι από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προκύπτει ότι ήταν γνώστης της αλήθειας, ότι δηλαδή ο Δήμος μας όχι μόνο δεν πήρε αυτά τα αλλά επειδή μας δινόταν από το Υπουργείο η δυνατότητα να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας από την της Αναπτυξιακής Αφετών σε Εφορία και , ύψους 900.000,00€ είχαμε τεράστιο όφελος διότι διαγράφονταν οι προσαυξήσεις, γλυτώνοντας από το Δήμο, ποσό άνω των 300.000,00€.

Και για να τοποθετηθεί και το κερασάκι στην τούρτα, ας απαντήσει ο κ. Διαννέλος γιατί μετά το βούλευμα του Εισαγγελέως όπου κατηγορούνται ο πρώην Δήμαρχος Αφετών καθώς και δύο υπάλληλοι για κακούργημα και υπεξαίρεση ποσού 1.500.000,00€, όταν το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να πάρει απόφαση για να ξεκινήσει την νομική διαδικασία ώστε τα χρήματα αυτά να επανέλθουν στον Δήμο, αυτός ψήφισε αρνητικά.

Τέτοιες κινήσεις δεν βοηθούν του Δημότες, αντιθέτως δημιουργούν προβληματισμούς και εύλογα ερωτήματα. Θέλουμε να επιστραφούν τα δημοτικά χρήματα ή όχι για χάρη των υποστηρικτών; Θέλουμε ένα υγιή οικονομικά δήμο ή να καταστραφεί για να αναλάβουμε θέσεις εξουσίας;

Επιζητούμε την κατάρρευση του Δήμου μας, θέλουμε να λέμε την αλήθεια ή μας αρέσει το ψέμα, προσπαθώντας να ξεγελάσουμε του Δημότες και χρησιμοποιούμε κάθε μέσο έστω και εάν στο τέλος αυτοί που πληρώνουν τον λογαριασμό είναι πάντα οι Δημότες.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση