Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Επετειακή  δράση  «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου»
Επετειακή  δράση  «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου»

Επετειακή  δράση  «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου»

Τον σεβασμό και την αφοσίωσή του για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται αποδεικνύει έμπρακτα για ακόμη μια φορά ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική χορηγία της δράσης «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» (Long Pelion Trail). Η μεγαλεπήβολη αυτή δράση εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση, που συντονίζεται από την Επιτροπή και φέρει την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ενώνει τις δυνάμεις του με το φορέα πολιτισμού της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» και τον Α.Ο. Αγριάς «» και κάνει πράξη «Έναν άθλο ακόμα για τη Φύση», στο πλαίσιο του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα». Με πηγή έμπνευσης την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του τόπου μας και οδηγό το όραμά του για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην καλλιέργεια των αναπτυξιακών προοπτικών, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την ενδυνάμωση της κοινωνίας της Μαγνησίας, μέσα από αυτό το περιβαλλοντικό και συνάμα αναπτυξιακό έργο στην περιοχή του Πηλίου.

Ειδικότερα, «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» αποτελεί μία πεζοπορική διαδρομή μεγάλης απόστασης (160,8 χλμ.), που διασχίζει όλη τη χερσόνησο του Πηλίου, από το Καμάρι Κεραμιδίου έως και την στο . Με την υλοποίηση αυτού του έργου, τα αυτά, εξαιρετικού φυσικού κάλλους και ιστορικής σημασίας για την περιοχή, θα καταστούν προσβάσιμα και θα αποκτήσουν νέα . Η διαδρομή θα προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τα τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές του τόπου, τονώνοντας ταυτόχρονα τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος της δράσης αυτής είναι να ενισχύσει και να καθιερώσει τον περιπατητικό τουρισμό σε ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής χερσαίας Μαγνησίας, προσελκύοντας , περιπατητές και δρομείς ορεινού τρεξίματος τόσο από την ελληνική όσο και τη διεθνή κοινότητα.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού»  δήλωσε σχετικά: «Την όμορφη αυτή ιδέα για τη δημιουργία του «Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου» με πολλές προεκτάσεις στην προστασία και ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος, προπάντων όμως στην ανάπτυξη των Πηλιορειτών και την προβολή της περιοχής σε όλον τον κόσμο, υλοποιεί ο πολιτισμού της  Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός για τη του πολιτιστικού αποθέματος», στο πλαίσιο του θεματικού έτους, «Μάγνητες και Φυσικό Περιβάλλον». Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανέλαβε την αποκλειστική χορηγία της δράσης, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το σεβασμό και την αφοσίωσή του για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις τοπικές κοινωνίες όπου έχει παρουσία. Σε συνεργασία με τους Δήμους, την εκπαίδευση και τους τουριστικούς επιχειρηματίες της κάθε περιοχής, καθώς και με τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών φορέων και πολιτών, με «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» θα ξαναγίνουν τα προσβάσιμα και ελκυστικά, τονώνοντας έτσι τις τοπικές οικονομίες με ένα σημαντικό παράγοντα αειφόρου ανάπτυξης – τον περιπατητικό τουρισμό – και προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τα τοπικά προϊόντα, την γαστρονομία, τα ιστορικά μνημεία και τις ομορφιές του Πηλίου με τρόπο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον».

Η  Εύη Ιωαννίδου, διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά: «Εδώ και 110 χρόνια, στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, παραμένουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας να δημιουργούμε αξία για τους εργαζόμενους και συνεργάτες μας, τους τοπικούς εταίρους, την κοινωνία και την εθνική οικονομία. Με διαχρονική προτεραιότητα να αποτελούμε παράγοντα ανάπτυξης και προόδου για τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε, υλοποιούμε «Έναν άθλο ακόμα» στην Μαγνησία. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, με γνώμονα την ισόρροπη σχέση μεταξύ πολιτισμού και ανθρώπου».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση