Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Επανεξέταση των νέων όρων για χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιών ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου
Επανεξέταση των νέων όρων για χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιών ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Επανεξέταση των νέων όρων για χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιών ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

 

Την αναθεώρηση των προϋποθέσεων και των όρων για τη λειτουργία πολυσύχναστων παραλιών με ναυαγοσωστική κάλυψη, ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής  Γιαν. Πλακιωτάκη, ο δήμαρχος ς – Μουρεσίου  .

Στην επιστολή του την οποία κοινοποίησε στους βουλευτές του νομού και το -Ελληνική Ακτοφυλακή, ο κ. Κουτσάφτης επισημαίνει τα εξής που χρήζουν αναθεώρησης: Στην υπό συζήτηση του Προεδρικού Διατάγματος με θέμα «Σχολές ναυαγοσωστικής ς, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη », αναφέρονται πολλά και διάφορα τα οποία αν εφαρμοστούν όπως προτείνονται, ο μας δεν θα έχει τη δυνατότητα να χαρακτηρίσει καμία από τις του ως πολυσύχναστες, με συνέπεια να υποβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν.

Οι προτάσεις είναι:
1. Οι ώρες ναυαγοσωστικής κάλυψης από 10:00 π.μ. έως 18:00  γίνονται από 08:00 το πρωί μέχρι 20:00 το βράδυ, με να διπλασιάζονται οι ναυαγοσώστες σε κάθε θέση.
2. Οι μήνες ναυαγοσωστικής κάλυψης από τέσσερις (4) γίνονται έξι (6), εφόσον πάρει
3. Ο εξοπλισμός όπως jet ski και μεγαλύτερο ναυαγοσωστικό σκάφος, είναι αυτά που θα εκτοξεύσουν τις αμοιβές της ναυαγοσωστικής κάλυψης εις το διπλάσιο.
4. Η προσθήκη εποπτών γίνεται σε παραλίες τον Μάϊο έως 15 Ιουνίου και στις 10.
Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Οκτώβριο, από την στιγμή που δεν έχουν ούτε έναν λουόμενο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση