Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Επανεξέταση των νέων όρων για χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιών ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου
Επανεξέταση των νέων όρων για χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιών ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Επανεξέταση των νέων όρων για χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιών ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

 

Την αναθεώρηση των προϋποθέσεων και των όρων για τη λειτουργία πολυσύχναστων παραλιών με ναυαγοσωστική κάλυψη, ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής  Γιαν. Πλακιωτάκη, ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου  Παν. Κουτσάφτης.

Στην επιστολή του την οποία κοινοποίησε στους βουλευτές του νομού και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, ο κ. Κουτσάφτης επισημαίνει τα εξής που χρήζουν αναθεώρησης: Στην υπό συζήτηση του Προεδρικού Διατάγματος με θέμα «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες», αναφέρονται πολλά και διάφορα τα οποία αν εφαρμοστούν όπως προτείνονται, ο Δήμος μας δεν θα έχει τη δυνατότητα να χαρακτηρίσει καμία από τις παραλίες του ως πολυσύχναστες, με συνέπεια να υποβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν.

Οι προτάσεις είναι:
1. Οι ώρες ναυαγοσωστικής κάλυψης από 10:00 π.μ. έως 18:00  γίνονται από 08:00 το πρωί μέχρι 20:00 το βράδυ, με αποτέλεσμα να διπλασιάζονται οι ναυαγοσώστες σε κάθε θέση.
2. Οι μήνες ναυαγοσωστικής κάλυψης από τέσσερις (4) γίνονται έξι (6), εφόσον πάρει παράταση
3. Ο εξοπλισμός όπως jet ski και μεγαλύτερο ναυαγοσωστικό σκάφος, είναι αυτά που θα εκτοξεύσουν τις αμοιβές της ναυαγοσωστικής κάλυψης εις το διπλάσιο.
4. Η προσθήκη εποπτών γίνεται σε παραλίες τον Μάϊο έως 15 Ιουνίου και στις 10.
Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Οκτώβριο, από την στιγμή που δεν έχουν ούτε έναν λουόμενο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεγάλη νίκη της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Π.Ο.Α. Θεσσαλίας - https://t.co/jR0QiCk7mc -

  • Αποκριάτικο λαϊκοδημοτικό ξεφάντωμα από τον Α.Σ. Βελεστίνου Ρήγας Φεραίος - https://t.co/FNMMCEtcOL -

  • REGHUB- Συμμετοχή Περιφέρειας Θεσσαλίας στις δράσεις του Δικτύου - https://t.co/MRCLYSBAHB -

"Αλιεύοντας" την είδηση