Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Eπανένταξη των φούρνων στην καθημερινή ζωή στις Σταγιάτες
Eπανένταξη  των φούρνων  στην καθημερινή  ζωή στις Σταγιάτες

Eπανένταξη των φούρνων στην καθημερινή ζωή στις Σταγιάτες

Την 9 Οκτωβρίου ζωντνεύει έν σημαντικό μέρος της καθημερινότητας του μικρού χωριού των Σταγιατών. Επανέρχεται στη των κατοίκων όχι συμβολικά αλλά ουσιαστικά τους φούρ οκτώ σπιτιών, ως πρώτη δόση, εφτά από τους οποίους λειτούργησαν για τελευταία φορά πριν από 30 ως 70 χρόνια, στο πλαίσιο της αυτονομίας και της αυτοδιαχείρισης της ς και σε συνδυασμό με άλλες σχετικές πρακτικές, όπως της διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων και της βιολογικής καλλιέργειας κήπων- μπαξέδων.

Καλούνται όσοι θέλουν να μοιραστούν την σχετική εμπειρία, να ανταμώσουν στην του χωριού στις 9:30 π.μ. για να επισκεφτούν τους φούρ και να δον από κοντά την αρχιτεκτονική τους μορφή, τις εργασίες αναπαλαίωσης ή επισκευής που έγιναν από τους κατοίκους του χωριού και να ζήσουν την τεχνική του ανάμματος και του ψησίματος.

Το μεσημέρι γύρω στη 1:00 μμ θα επιστρέψουν στην όπου θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να πάρουν μια μικρή γεύση από τα μαγειρεμένα στους φούρνους φαγητά, εμπλουτισμένα με κέφι, κρασί ή τσίπουρο και ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει με τη συνοδεία ζωντανής δημοτικής ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση