Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Eπανένταξη των φούρνων στην καθημερινή ζωή στις Σταγιάτες
Eπανένταξη  των φούρνων  στην καθημερινή  ζωή στις Σταγιάτες

Eπανένταξη των φούρνων στην καθημερινή ζωή στις Σταγιάτες

Την Κυρική 9 Οκτωβρίου ζωντνεύει ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας του μικρού χωριού των Σταγιατών. Επανέρχεται στη ζωή των κατοίκων όχι συμβολικά αλλά ουσιαστικά τους φούρ οκτώ σπιτιών, ως πρώτη , εφτά από τους οποίους λειτούργησαν για τελευταία φορά πριν από 30 ως , στο πλαίσιο της αυτονομίας και της αυτοδιαχείρισης της ζωής και σε συνδυασμό με άλλες σχετικές πρακτικές, όπως της διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων και της βιος ς κήπων- μπαξέδων.

Καλούνται όσοι θέλουν να μοιραστούν την σχετική εμπειρία, να ανταμώσουν στην πλατεία του χωριού στις 9:30 π.μ. για να επισκεφτούν τους φούρ και να δον από κοντά την αρχιτεκτονική τους μορφή, τις εργασίες αναπαλαίωσης ή επισκευής που έγιναν από τους κατοίκους του χωριού και να ζήσουν την τεχνική του ανάμματος και του ψησίματος.

Το μεσημέρι γύρω στη 1:00 μμ θα επιστρέψουν στην πλατεία όπου θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να πάρουν μια μικρή γεύση από τα μαγειρεμένα στους φούρνους φαγητά, εμπλουτισμένα με κέφι, κρασί ή και ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει με τη συνοδεία ζωντανής δημοτικής ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση