Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Λειτουργία ΕΠΑΛ τη νέα σχολική χρονιά στην Αργαλαστή

Λειτουργία ΕΠΑΛ τη νέα σχολική χρονιά στην Αργαλαστή

Μέλημα της Δημοτικής Αρχής η παιδεία στον τόπο

Ιδρύεται ΕΠΑΛ με έδρα την Αργαλαστή και θα  λειτουργήσει κανονικά τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021.

Το ΕΠΑΛ ιδρύθηκε με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, σε συνέχεια της στενής συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου οι μαθητές να μην αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται από και προς  το Βόλο, προκιεμένου να μορφωθούν.

Στο ΕΠΑΛ Αργαλαστής θα υπάρχουν οι τομείς:  α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και β) Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων από τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Όλοι οι  γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξης του σχολείου (Γυμνασίου)  εφόσον το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν το ΕΠΑΛ Αργαλαστής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών που πρέπει να συμπληρώσουν για την εγγραφή του παιδιού τους στην Α΄ Λυκείου.

Επίσης να ενημερώσουν ότι σε περίπτωση κατά την οποία ο μαθητής/η μαθήτρια επιθυμεί να φοιτήσει σε ΕΠΑΛ (τομέας/ειδικότητα) μεταφέρεται δωρεάν μόνον εάν αυτό είναι το πλησιέστερο το οποίο είναι το ΕΠΑΛ Αργαλαστής (σε αντίστοιχους τομείς και ειδικότητες).

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη ο  Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός δήλωσε: “Η Δημοτική Αρχή,  με προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να σπουδάσουν παραμένοντας στον τόπο τους. Η δημιουργία ΕΠΑΛ ήταν ζητούμενο και ο στόχος επιτεύχθηκε.

Θα συνεχίσουμε με γνώμονα την κατοχύρωση και εξασφάλιση τωνκαλυτεςρων συνθηκών φοίτησης των παιδιών στα σχολεία του τόπου μας.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Θανάση Κ. Βογιατζή «Η Νίκη μας και πάλι πρωτάθλημα θα πάρει» - https://t.co/3rVQ4PUj24 -

  • Ρασοφορία μοναχής στην μονή Ταξιαρχών - https://t.co/vswdhsJUF1 -

  • Χρηματοδότηση 897.000 ευρώ για την ανακατασκευή του στίβου στο Αλκαζάρ - https://t.co/RFizZen36w -

"Αλιεύοντας" την είδηση