Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Εορταστικό Snow Bus από Βόλο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Εορταστικό Snow Bus από Βόλο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Εορταστικό Snow Bus από Βόλο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Aπό τις 24/12 – 06/01, θα υπάρχει καθημερινά Snow Bus  που θα μεταφέρει κόσμο από την , τον Βόλο και την Πορταριά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.
Η τιμή ανά άτομο είναι στα 10€ με από Βόλο και 8€ από Πορταριά (θα υπάρξουν 2 δρομολόγια από Πορταριά). Απαιτείται κράτηση. Κρατήσεις μπορούν γίνουν τηλεφωνικά είτε Online στο παρακάτω link: http://www.volostransfers.gr/destination/greece/pelion-taxi-services/taxi-ski-center-pelion/.
Στην περιοχή Αγριόλευκες, μόλις 2 χλμ από τα Χάνια και 27 χιλιόμετρα από το Βόλο, σε μια αρκετά ορεινή περιοχή με υψόμετρο περίπου 1500 μ. και πολλά κατά τους χειμερινούς μήνες είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, ένα  πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της ς.
Ιδρύθηκε το 1967 από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου και είναι το δεύτερο παλαιότερο θέρετρο μετά Σέλι στη Βέροια.

Βρίσκεται μέσα σε πλούσια βλάστηση και έχει υπέροχη θέα στον Παγασητικό Κόλπο και το Αιγαίο Πέλαγος, ενώ το γεγονός ότι πολλά διάσημα χωριά του Πηλίου το  περιβάλλουν, το καθιστούν  ένα από τα αγαπημένα μεταξύ πολλών επισκεπτών κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Το θέρετρο από μόνο του είναι αρκετά δημοφιλές, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, εραστές του σκι και το χιονιού .

Έχει μεγάλες κτιριακές , διεθνών προτύπων με πολλές ανέσεις. Το κέντρο διαθέτει 5 αναβατήρες, τρεις εκ των οποίων είναι εναέριοι, δύο ενσύρματοι και έξι πίστες με 7,5 χιλιόμετρα συνολικό μήκος, μία  εκ των οποίων είναι για αρχάριους σκιέρ και μία μάθημα αντοχής με 5 χιλιόμετρα μήκος.

Για τους αρχάριους, υπάρχει σχολείο κατάρτισης για μαθήματα ski και snowboard , ενώ δίνονται και ειδικά μαθήματα σε μικρά παιδιά .

Τέλος, το θέρετρο διαθέτει τρεις χώρους στάθμευσης, ένα καφέ, ένα εστιατόριο, ένα ιατρείο, καταστήματα ενοικίασης και ένα καταφύγιο για 80 άτομα.

Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί επίσης ένα όμορφο σαλέ όπου οι σκιέρ μπορούν  να ξεκουραστούν μετά τις  αθλητικές δραστηριότητες . Εκεί μπορούν να  απολαύσουν  το ποτό ή το φαγητό τους στη ζεστασιά του πέτρινου τζακιού θαυμάζοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των εσωτερικών χώρων και την όμορφη θέα από τα ξύλινα .

Τα διάφορα happenings και τα  πάρτυ που διοργανώνονται, όπως το νυχτερινό σκι και πολλά άλλα, αποτελούν πόλο έλξης .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση