Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΠΗΛΙΟ / Εορτασμός των 20 χρόνων αδελφοποίησης Πορταριάς – Τourtour
Εορτασμός των 20 χρόνων αδελφοποίησης Πορταριάς – Τourtour

Εορτασμός των 20 χρόνων αδελφοποίησης Πορταριάς – Τourtour

Δεκαμελής αποστολή από το Tourtour της Προβηγκίας στην Πορταριά

 

Από το 1997 χρονολογείται η αδελφοποίηση των δυο χωριών, της Πορταριάς και του Τourtour (Ν. Var, Προβηγκία της Γαλλίας). Δεκαμελής αποστολή από το χωριό Τourtour, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο  Jean Lainẽ, έρχεται για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια ύπαρξης αυτής της αδελφοποίησης.

Ο  Jean Lainẽ, που εργαζόταν στην Ελλάδα, υπέγραψε με τον τότε πρόεδρο της κοινότητας Πορταριάς,  Βασίλη Κοντορίζο, το σύμφωνο της αδελφοποίησης ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Από τότε μέχρι και σήμερα, συνεχίζονται οι ανταλλαγές διαφόρων αντιπροσωπειών εναλλάξ από κάθε χωριό.

Με τους καποδιστριακούς δήμους, η αδελφοποίηση επεκτάθηκε και στην Άλλη Μεριά, στο , στις , δηλαδή σε όλο τον πρώην δήμο Πορταριάς.

Όλα αυτά τα χρόνια, υποδέχτηκαν φίλους από την Προβηγκία, που μετέφεραν τον πολιτισμό της περιοχής τους στη Πορταριά – στους τομείς της παράδοσης, του χορού, της μουσικής, της γαστρονομίας κ.λπ. Αλλά και στους δύσκολους καιρούς που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας, τούτη η αδελφοποίηση εξακολουθεί να συμβάλλει ενεργά, με σημαντική οικονομική βοήθεια, σε οικογένειες της περιοχής .

Το 2017 σηματοδοτεί την 20χρονη φιλία ανάμεσα στις δυο κοινότητες. Έλληνες και Γάλλοι θα γιορτάσουν μαζί τη φιλία που τους ενώνει τις τελευταίες δυο 10ετίες. Οι φίλοι μας θα έρθουν στην περιοχή μας στις 23 Ιουνίου και θα μείνουν μέχρι τις 29 Ιουνίου. Στο διάστημα αυτό θα φιλοξενηθούν από οικογένειες.

Θα τους υποδεχτούν ο Δημητριάδος  Ιγνάτιος, ο , ο Δήμος Ζαγοράς και ο Δήμος Αγιάς.

Θα επισκεφτούν το δήμο Σοφάδων, προσκεκλημένοι του  δημάρχου με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών νομού Μαγνησίας.

Τέλος, την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ., θα γιορτάσουν στην Πορταριά στην πλατεία Αδελφοσύνης (στο θεατράκι) που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την 20η επέτειο της αδελφοποίησης Πορταριάς – Τourtour.

Στην όμορφη, απλή που θα λάβει χώρα εκεί, μπροστά στο Campanile, έμβλημα της Προβηγκίας και δώρο των φίλων  Γάλλων για τα 10 χρόνια αυτής της αδελφοποίησης.

Τη γιορτή θα πλαισιώσει το χορευτικό νέων «Ορμίνιο» που θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς της περιοχής.

Οι προσκεκλημένοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν φαγητά της Προβηγκίας, καθώς και της Πορταριάς, που θα μαγειρευτούν από τα μέλη της αδελφοποίησης το πρωί της ίδιας μέρας στην Πορταριά, γιορτάζοντας έτσι την ενότητα  και τη φιλία Ελλήνων και Γάλλων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια mRNA: Επηρεάζουν τη γονιμότητα; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/y2tpaHGGDm -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Τσέχος επιτελικός μέσος Φίλιπ Χάσεκ #ΦίλιπΧάσεκ - https://t.co/nFgNXVwQHm -

  • Εμβόλια mRNA: Επηρεάζουν τη γονιμότητα - https://t.co/CXAaTFPX7q -

"Αλιεύοντας" την είδηση