Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Eντυπωσιασμένη η αντιπροσωπεία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών με τους μουσειακούς θησαυρούς του Δήμου Νοτίου Πηλίου
Eντυπωσιασμένη η αντιπροσωπεία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών με τους μουσειακούς θησαυρούς του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Eντυπωσιασμένη η αντιπροσωπεία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών με τους μουσειακούς θησαυρούς του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Τους μουσειακούς θησαυρούς του Δήμου Νοτίου Πηλίου θαύμασε η αντιπροσωπεία του Δήμου ς-Συκεών Θεσσαλονίκης , κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην περιοχή.

Το κλιμάκιο, που αποτελούνταν από Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου ς –Συκεών, πριν την συνάντηση με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικό, περιηγήθηκε, με τη συμβολή του Αντιδημάρχου και Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νοτίου Πηλίου Δημ. Ραμματά, στο Μουσείο Τοπικής Ιστορίας και Τέχνης “Κώστας Λιάππης” που στεγάζεται στο «Τζωρτζέικο» στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας και απαθανάτισε το ακίνητο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, που φιλοξενεί εκθέσεις σπουδαίων εικαστικών και είναι ς έλξης επισκεπτών .

Επόμενος σταθμός ήταν το Μουσείο του Γλύπτη Νικόλα που βρίσκεται στην κεντρική του Άη Γιώργη Νηλείας και διαθέτει μία μεγάλη εικαστική συλλογή που περιλαμβάνει τα αντιπροσωπευτικότερα γλυπτά και χαρακτικά του έργα, από διάφορες περιόδους , καθώς και προσωπικά αντικείμενα του γλύπτη και χαράκτη Νικόλα, εργαλεία που χρησιμοποιούσε, σχέδια, μήτρες χαρακτικών και χειρόγραφες επιστολές.

Στη Δ.Ε. Μηλεών επισκέφτηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών Ψυχής Άκος (Θεραπεία Ψυχής) που ανεγέρθη το 1928 με έξοδα της Μηλλιώτισας Κρυσταλλίας Οικονομάκη, στη μνήμη του συζύγου της Γεωργίου και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τον θησαυρό βιβλίων που κοσμούν τη Βιβλιοθήκη.

Τέλος, στο Λαογραφικό Μουσείο Μηλεών απήλαυσαν την πλούσια λαογραφική συλλογή του περιλαμβάνει παραδοσιακές φορεσιές, εργόχειρα, κεντήματα, υφαντά, ιστορικά , εκθέματα που παρουσιάζουν τοπικά έθιμα, αλλά και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπως του σαμαρά, του πεταλωτή κ.ά. , καθώς και το αντίγραφο της σημαίας της ελληνικής επανάστασης του , αλλά και έργα του γνωστού ζωγράφου Θεόφιλου.

Σημειώνεται πως οι δύο Συκεών και Νοτίου Πηλίου συμμετέχουν ενεργά στο Φροντιστήριο Βιωσιμότητας του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και – όπως τονίστηκε- η συνεργασία τους θα είναι ακόμη πιο ενεργή και σε θέματα ανταλλαγής προγραμμάτων ς και πολιτισμού.

Το κλιμάκιο του Δήμου Νεάπολης –Συκεών, εκφράστηκε με κολακευτικά σχόλια για το σύνολο των πολύτιμων ιστορικών αντικειμένων και κειμηλίων που φιλοξενούνται στα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και επέστρεψε στη συμπρωτεύουσα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση