Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ενισχύει την οδική ασφάλεια στη είσοδο της Αργαλαστής η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ενισχύει την οδική ασφάλεια στη είσοδο της Αργαλαστής η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ενισχύει την οδική ασφάλεια στη είσοδο της Αργαλαστής η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ένα νέο για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων στην είσοδο της Αργαλαστής του Δήμου Νοτίου Πηλίου, κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπογράφει τη σύμβαση του έργου που χρηματοδοτείται από το της Περιφέρειας.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε ένα νέο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της Αργαλαστής και των επισκεπτών στο Νότιο Πήλιο. Βελτιώνουμε την εικόνα και τις συνθήκες κυκλοφορίας σε ένα προβληματικό σημείο στο κέντρο του χωριού, βελτιώνουμε την καθημερινότητα, δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για πεζούς και αυτοκίνητα» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Προβλέπεται η κατασκευή νέας πέτρινης πεζούλας, διαστάσεων 74,00 m μήκους και 1,80 m ύψους, η οποία θα κατασκευαστεί σε απόσταση 2,00 m περίπου από την υφιστάμενη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια του υπάρχοντος πεζοδρομίου και κατ’ επέκταση η απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν ασφαλή τρόπο διέλευσης από το συγκεκριμένο σημείο.

Επίσης διευρύνεται ο υπάρχων δρόμος, γεγονός που θα βοηθήσει στην ομαλότερη και ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων, αφού καθημερινά προκαλείται εξαιτίας της ολιγόλεπτης στάσης διαφόρων οχημάτων προκειμένου να επισκεφθούν τα τοπικά καταστήματα.

Η κατασκευή της πεζούλας από λευκή πέτρα Πηλίου είναι απόλυτα συμβατή και σύμφωνη με το ύφος και την αρχιτεκτονική του ναού και συνολικά το βελτιώνει κατά πολύ την όψη ενός απόλυτα κεντρικού σημείου στην Τοπική Κοινότητα Αργαλαστής.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση