Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων Αργαλαστής και Μηλεών
Ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων Αργαλαστής και Μηλεών

Ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων Αργαλαστής και Μηλεών

Αναβαθμίζονται ενεργειακά τα Γυμνάσια Αργαλαστής (προϋπολογισμού 371.671,10 ) και Μηλεών (προϋπολογισμού 425.484,20 ) του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Συγκεκριμένα, τα δύο παραπάνω έργα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ ς 2014-2020, μεταξύ 29 έργων, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ενίσχυση της Ενεργειακής Απόδοσης των δημοσίων κτιρίων στη », συνολικού προϋπολογισμού 24.270.893 ευρώ.

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορούν στην ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων στη Θεσσαλία, με σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση. Επιπλέον, στοχεύουν στην αξιο του δυναμικού εξοικονόμησης ς και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τομέα, με τα κτίρια του Δημόσιου Τομέα να αποτελούν παράδειγμα για την κινητο όλης της ς.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή τους αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ς των σχολικών κτιρίων και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές του δημόσιου τομέα, μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση