Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων Αργαλαστής και Μηλεών
Ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων Αργαλαστής και Μηλεών

Ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων Αργαλαστής και Μηλεών

Αναβαθμίζονται ενεργειακά τα Γυμνάσια Αργαλαστής (προϋπολογισμού 371.671,10 ) και Μηλεών (προϋπολογισμού 425.484,20 ) του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Συγκεκριμένα, τα δύο παραπάνω έργα εντάσσονται στο Θεσσαλίας 2014-2020, μεταξύ 29 έργων, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ενίσχυση της Ενεργειακής Απόδοσης των δημοσίων κτιρίων στη », συνολικού προϋπολογισμού 24.270.893 .

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορούν στην ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων στη , με σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση. Επιπλέον, στοχεύουν στην αξιοποίηση του δυναμικού εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τομέα, με τα κτίρια του Δημόσιου Τομέα να αποτελούν παράδειγμα για την κινητοποίηση όλης της οικονομίας.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή τους αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των σχολικών κτιρίων και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις του δημόσιου τομέα, μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και χώρων και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση