Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων Αργαλαστής και Μηλεών
Ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων Αργαλαστής και Μηλεών

Ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων Αργαλαστής και Μηλεών

Αναβαθμίζονται ενεργειακά τα Γυμνάσια Αργαλαστής (προϋπολογισμού 371.671,10 ευρώ) και Μηλεών (προϋπολογισμού 425.484,20 ευρώ) του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Συγκεκριμένα, τα δύο παραπάνω εντάσσονται στο Θεσσαλίας 2014-2020, μεταξύ 29 έργων, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ενίσχυση της Ενεργειακής Απόδοσης των δημοσίων κτιρίων στη Θεσσαλία», συνολικού προϋπολογισμού 24.270.893 ευρώ.

Τα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων στη Θεσσαλία, με σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση. Επιπλέον, στοχεύουν στην αξιοποίηση του δυναμικού εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τομέα, με τα κτίρια του Δημόσιου Τομέα να αποτελούν παράδειγμα για την κινητοποίηση όλης της οικονομίας.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή τους αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των σχολικών κτιρίων και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές του δημόσιου τομέα, μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση