Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκτροχιασμός βαγονιού του θρυλικού “Μουτζούρη”
Εκτροχιασμός βαγονιού του θρυλικού “Μουτζούρη”

Εκτροχιασμός βαγονιού του θρυλικού “Μουτζούρη”

 

Εκτροχιάστηκε βαγόνι του θρυλικού “Μουτζούρη”  σήμερα το πρωί, με να ταλαιπωρηθούν  80 περίπου επιβάτες.

Συγκεκριμένα εκκτροχιάστηκε το τρίτο από τα τέσσερα βαγόνια του τρένου  στο ύψος της ς όπου είναι σε εξέλιξη έργα εκσυγχρονισμού της γραμμής και χρειάστηκε να αποκοπούν το τρίτο και τέταρτο βαγόνι ώστε το τρενάκι του Πηλίου να συνεχίσει το ταξίδι του για τις Μηλιές.

Οι επιβάτες επέστρεψαν μετά την τους στο σταθμό των Κ. Λεχωνίων με του υπεραστικού ΚΤΕΛ καθώς δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί η ζημιά.

Στο σημείο του εκτροχιασμού έσπευσε συνεργείο του αλλά και προσωπικό του εργολάβου που εκτελεί έργα στη γραμμή για να εντροχιάσουν και πάλι το βαγόνι και να επιστρέψει στο σταθμό των Κ. Λεχωνίων.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο προϊστάμενος της ς, Φιλάρετος Κανταρτζόγλου, το τρένο ξεκίνησε από το σταθμό των Μηλεών στις 10 π.μ. και στις 10:30 εκτροχιάστηκε το τρίτο βαγόνι την ώρα που το κινούνταν με έξι χιλιόμετρα την ώρα, καθώς στη γραμμή εκτελούνταν έργα εκσυγχρονισμού της. Οι επιβάτες ανησύχησαν καθώς το τράνταγμα ήταν ιδιαίτερα έντονο ενώ ο μηχανοδηγός, χρειάστηκε να προχωρήσει για κάποια μέτρα το τρένο, έως ότου αντιληφθεί τι συνέβαινε. Αμέσως το τρένο σταμάτησε και ο κ. Φιλάρετος μαζί με τη συνοδό της αμαξοστοιχίας Πράπα αλλά και το μηχανοδηγό προχώρησαν στην αποκόλληση του τρίτου και τέταρτου βαγονιού.

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν όλοι στα δύο πρώτα βαγόνια, 40 άτομα στο καθένα (32 στις θέσεις και οι υπόλοιποι όρθιοι) και το μετά από 20 λεπτά συνέχισε το ταξίδι τους προς τις Μηλιές. “Κανείς δεν κινδύνευσε και όλοι ήταν συνεργάσιμοι. Φθάνοντας στις Μηλιές αποβιβάστηκαν και έκαναν την περιήγησή τους. Για την δική τους ασφάλεια πήρα εντολή από την υπηρεσία να επιστρέψουν όλοι με δύο υπεραστικά του ΚΤΕΛ που ναυλώθηκαν.

Το πρώτο αναχώρησε στις 3μ.μ. από τη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου προς τις Μηλιές με αυτόν του σταθμού και το δεύτερο στις 3:30μ.μ. Οι επιβάτες χρειάστηκε να περπατήσουν περίπου 800 μέτρα για να φθάσουν στη διασταύρωση από το σταθμό” ανέφερε ο κ. Κανταρντζόγλου.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση