Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Εκτονώθηκε η ένταση στο ΓΕΛ Αγριάς
Εκτονώθηκε η ένταση στο ΓΕΛ Αγριάς

Εκτονώθηκε η ένταση στο ΓΕΛ Αγριάς

Κανονικά αύριο τα μαθήματα

Εκτονώθηκε κι εξομαλύνθηκε μετά και την παρέμβαση του Διευθυντή Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδη, η ένταση που είχε δημιουργηθεί στο ΓΕΛ Αγριάς, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από προχθές.

Ο κ. δήλωσε στο ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ  ότι μετά κι από τη δική του παρουσία σήμερα στο σχολείο, το σχολείο άνοιξε, ζημιές δεν έγιναν, εκτός από μία κλειδαριά που  μετά από επι που είχε ο ίδιος με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μποντού – Τοκαλή, θα αντικατασταθεί, ενώ αύριο το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά, θα δοθούν οι βαθμοί και τη Δευτέρα το μεσημέρι θα γίνει και μεταξύ – γονέων κι εκπαιδευτικών.

Σκηνές απείρου κάλλους χθες στο ΓΕΛ της Αγριάς όπου ήλθαν στα χέρια με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων ο ο οποίος προσπάθησε να ανοίξει το σχολείο που από προχθές ήταν σε κατάληψη λόγω της άδικης, όπως υποστηρίζουν αποβολής δύο συμ τους την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και της άρνησης του διευθυντή να ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις του 15μελούς για το θέμα. Σήμερα το σχολείο επισκέφθηκε ο διευθυντής Βθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης και συμμετείχε στο σχολικό συμβούλιο. Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και αύριο το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά. Διαπιστώθηκε ωστόσο ότι έχουν γίνει ζημιές και αυτή την συνεργείο του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών.

Γονιός που ήταν παρών στα επεισόδια ανέφερε ότι το θέμα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα όταν καθηγήτρια του σχολείου έδωσε αποβολή σε δύο παιδιά γιατί έβαλαν από το κινητό μέσα στην τάξη.

Τα παιδιά ισχυρίζονται ότι το συμβάν έγινε όμως δεν ευθύνονται τα δύο παιδιά που τιμωρήθηκαν. Θέλησαν μάλιστα να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη στο διευθυντή, ο οποίος όμως επέμενε στην άποψή του. Τη Δευτέρα που μας πέρασε το δεκαπενταμελές επιχείρησε και πάλι να συναντηθεί με τον διευθυντή και να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη αλλά και δεν άλλαξε η στάση του και έτσι την Τρίτη τα παιδιά προχώρησαν σε κατάληψη. Χθες στις επτά το πρωί πήγε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μαζί και με άλλους γονείς να πείσουν τα παιδιά να ανοίξουν το σχολείο, κάτι που όχι μόνο δεν έγινε αλλά επήλθε και συμπλοκή μεταξύ παιδιών και του προέδρου. Μάλιστα τραυματίστηκαν ελαφρά τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά.

"Αλιεύοντας" την είδηση