Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Έκτακτη χρηματοδότηση στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αποκαταστάσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα
Έκτακτη χρηματοδότηση στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αποκαταστάσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα

Έκτακτη χρηματοδότηση στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αποκαταστάσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αποκατάσταση από και ακραία καιρικά φαινόμενα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών χορηγείται έκτακτη χρηματοδότηση προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται νέα χρηματοδότηση 300.000 ευρώ προς τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τις αρχές των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών,  Στέλιο Πέτσα και τον γενικό γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, συνεχίζεται η παροχή χρηματοδοτικής στήριξης προς την τοπική αυτοδιοίκηση για έργα αντιμετώπισης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία και φυσικές καταστροφές.

Με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εγκρίνεται η παροχή νέας έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 300.000 ευρώ προς τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις ζημιών που προκλήθηκαν από ακραία της προηγούμενης περιόδου. Ζημιές σε υποδομές, δίκτυα, δημοτικά κτίρια, αλλά και σε λιμενικές υποδομές.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης και ενεργής στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση, η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την αντιμετώπιση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών προχωρά, πάντα με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση