Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Έκτακτη χρηματοδότηση και συνδρομή του ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία
Έκτακτη χρηματοδότηση και συνδρομή του ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία

Έκτακτη χρηματοδότηση και συνδρομή του ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία

Ζήτησε ο Δήμος από τον υπουργό Εσωτερικών

 

 

Την έκτακτη χρηματοδότηση και συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία, ζήτησε ο Δήμος από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, Κώστα Πουλάκη, στη που έγινε σήμερα στο Υπουργείο.

Διεξήχθη μια εποικοδομητική συζήτηση με έμφαση στις ζημιές που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και τις δυνατότητες συνδρομής του δήμου από το Υπ. Εσωτερικών για την υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης.

Συζητήθηκαν επίσης, οι ανάγκες του δήμου σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, ζητήματα παρεμβάσεων σε αγροτικές οδούς, προμήθειας εξοπλισμού, καθώς και πλευρές της επικείμενης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης και ο   Απ. Κοντογιώργος ενημερώθηκαν στη για τα νέα, εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, την κατασκευή Παιδικών Χαρών, την αγροτική οδοποιία και την ύδρευση – αποχέτευση.

Ο υπουργός Εσωτερικών, παρότρυνε τη δημοτική Αρχή να υποβάλει αιτήματα για την οικονομική ενίσχυση έργων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση φαινομένων λειψυδρίας, αλλά και με την αποκατάσταση υποδομών που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες του υπουργείου είναι διαρκείς, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επεξεργασία θεσμικών ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν το έργο δήμων και περιφερειών, αλλά και οι παρεμβάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών στους δήμους, κάτι ιδιαίτερα θετικό για τους πολίτες, τις και τους ίδιους τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος  Π. Κουτσάφτης ευχαρίστησε την του ΥΠΕΣ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα συνάντησης και τη διάθεση συνδρομής στην προσπάθεια του Δήμου για αποκατάσταση των ζημιών το συντομότερο δυνατό.

Πρώτη προτεραιότητα όπως τονίστηκε αποτελεί η αντιμετώπιση της υποχώρηση της παραλιακής οδού του Αη Γιάννη. Ήδη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ανέθεσε τη μελέτη για το έργο και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές νέο τμήμα στη θέση του δρόμου που υποχώρησε.
Παράλληλα προωθούνται οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες ζημιές που προξένησαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση