Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Έκτακτη χρηματοδότηση 150.000 ευρώ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για οδοποιία στο Προμύρι
Έκτακτη χρηματοδότηση 150.000 ευρώ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για οδοποιία στο Προμύρι

Έκτακτη χρηματοδότηση 150.000 ευρώ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για οδοποιία στο Προμύρι

Στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αποκατάσταση ζημιών από και ακραία καιρικά φαινόμενα, με επικείμενη απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εγκρίνεται η χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης προς διάφορους Δήμους της χώρας, ύψους 2,54 εκατ. , για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδότηση 150.000 προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Ο  Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. δήλωσε σχετικά: «Χάρη στη στενή συνεργασία με την , τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών,  Στέλιο Πέτσα, και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης,  Μιχάλη Σταυριανουδάκη, συνεχίζεται απρόσκοπτα η χρηματοδότηση προς την για πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα και .

Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε η απόφαση χρηματοδότησης διάφορων Δήμων της χώρας με 2,54 εκατ. ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται χρηματοδότηση 150.000 ευρώ προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές και δίκτυα που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την προηγούμενη περίοδο. Ειδικότερα, η εν λόγω χρηματοδότηση αφορά τη βελτίωση οδικού δικτύου στην περιοχή του Προμυρίου, για την οποία και είχαμε δεσμευθεί σε προηγούμενη που πραγματοποιήσαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό στην περιοχή της Αργαλαστής. Επισημαίνεται ότι από τις αρχές του έως σήμερα, η συνολική χρηματοδότηση προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ανέρχεται σε 400.000 ευρώ, ενώ η συνολική χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη προς την τοπική αυτοδιοίκηση με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων. Προς αυτή την κατεύθυνση, η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την αντιμετώπιση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών συνεχίζεται, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση