Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ »   Έκτακτη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου
  Έκτακτη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

  Έκτακτη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Για αποκαταστάσεις από ακραία στις Μηλιές

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές και ακραία , με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η χορήγηση έκτακτης ς προς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης () και της χώρας, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται και 100.000 ευρώ προς τον Δήμο οτίου Πηλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο   Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές,    δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζεται η στενή συνεργασία με τις αρχές των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών,  Στέλιο Πέτσα  και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης,   Μιχάλη Σταυριανουδάκη, διατηρώντας τη ροή χρηματοδότησης προς την τοπική αυτοδιοίκηση για έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών  υπέγραψε απόφαση χρηματοδότησης διάφορων και της χώρας με 1,5 εκατ. ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδότηση 100.000 ευρώ προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές και δίκτυα που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα στις Μηλιές κατά την προηγούμενη περίοδο.

Το ποσό αυτό προστίθεται στη χρηματοδότηση 150.000 ευρώ που έχει ήδη εξασφαλιστεί φέτος για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, με αποτέλεσμα το σύνολο της έκτακτης χρηματοδότησης να διαμορφώνεται μέχρι τώρα στις 250.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης και ενεργής στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση, η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την αντιμετώπιση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών συνεχίζεται, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση