Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Εκκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της στέγης του Κ.Υ. Ζαγοράς 
Εκκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της στέγης του Κ.Υ. Ζαγοράς 

Εκκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της στέγης του Κ.Υ. Ζαγοράς 

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώθηκε από την πολιτική του Υπουργείου Υγείας, σήμερα, Τρίτη 6 Απριλίου , για την έγκριση της σκοπιμότητας του έργου «Αναβάθμιση – Ανακαίνιση των κτιριακών Υποδομών του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς», η οποία αφορά στην αποκατάσταση της στέγης του Κ.Υ. Ζαγοράς συνολικού προεκτιμώμενου προϋπολογισμού 378.603 συμπεριλαμβανομένων επιβαρύνσεων και Φ.Π..

Η συγκεκριμένη διοικητική πράξη αποτελεί προϋπόθεση για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης πριν αναλάβει την υλοποίηση του έργου η .Ε., μετά από αίτημα του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, ο οποίος έχει, ήδη, διενεργήσει τρεις άγονους διαγωνισμούς, οι οποίοι απέβησαν άκαρποι.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο έργο, η κ. Μακρή είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες και συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Α.Ε.  Θ. Γιάνναρη, τον Νοέμβριο του 2020 αλλά και στις 7 και 22 Δεκεμβρίου 2020, καθώς και πολύμηνη συνεργασία με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ  Φ. Σερέτη, προκειμένου να συντονιστούν και να συνεργασθούν στενά τόσο οι υπηρεσίες της ΚΤΥΠ Α.Ε. όσο και της αρμόδιας ΥΠΕ και να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης.

Για τον σκοπό αυτό, κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ Α.Ε. επισκέφθηκε το ΚΥ Ζαγοράς για στις 28 Δεκεμβρίου 2020 προκειμένου να υποβάλει τεχνική -περιγραφή των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης καθώς και να συντάξει τον προϋπολογισμό, ενώ η 5η ΥΠΕ μερίμνησε για την εξασφάλιση της έγκρισης της σκοπιμότητας του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Η κ. Μακρή δήλωσε ευχαριστημένη από αυτή την εξέλιξη καθώς «συστηματικά και χωρίς χάσιμο χρόνου πραγματοποιούνται οι πρόδρομες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μία – μία ικανοποιούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκκίνηση της αποκατάστασης του κέντρου υγείας της Ζαγοράς προκειμένου να αποδοθεί και πάλι προς χρήση στους κατοίκους της περιοχής».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας - https://t.co/SF44Se91qM -

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

"Αλιεύοντας" την είδηση