Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Εκδήλωση παρουσίασης του φωτογραφικού έργου του Κώστα Ρούσση στη Ζαγορά
Εκδήλωση παρουσίασης του φωτογραφικού έργου του Κώστα Ρούσση στη Ζαγορά

Εκδήλωση παρουσίασης του φωτογραφικού έργου του Κώστα Ρούσση στη Ζαγορά

Τον λαϊκό φωτογράφο Κώστα Ρούσση, έναν Ζαγοριανό με εμφανές αποτύπωμα στην πολιτισμική ιστορία της περιοχής, τιμάει την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 ο Δήμος ς – Μουρεσίου.

Η παρουσίασης του φωτογραφικού έργου του Κώστα Ρούσση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Ελληνομουσείου ς (Σχολείο του Ρήγα) στο πλαίσιο της έκθεσης «Ανωνύμων Ταυτότητες» και με αφορμή τα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Την επιμέλεια της παρουσίασης έχει ο καθηγητής Αργύρης Ζαφειρίδης.

«Ως μέσο οπτικής ς, η φωτογραφία προσφέρει μια ιδιαίτερη μορφή αντίληψης. Για πολλούς η γοητεία του μέσου είναι η δημιουργική του δύναμη, μαζί με την ακρίβεια της καταγραφής.

Στη φωτογραφία η πίστη σε έναν απόλυτο χρόνο και χώρο μοιάζει να εξαφανίζεται, με τη φαντασία να γίνεται πηγή κατανόησης της εμπειρίας.

Ο Κώστας Ρούσσης μας αφηγείται μέσα από τις εικόνες που κατέγραψε, σημαντικές πτυχές της τοπικής ιστορίας αλλά δεν περιορίζεται μόνο στην απεικόνιση της σκληρής – πλην όμως – δημιουργικής πραγματικότητας στη Ζαγορά.

Μας μεταφέρει την άποψή του, επιλέγοντας περιεχόμενο, γωνία λήψης.

Σε κάθε φωτογραφική , τα μηνύματα είναι δυνατά και αναδεικνύουν τον κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο που διαδραματίζει η φωτογραφική τέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο Δήμος μας, επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, τιμάει τον λαϊκό φωτογράφο Κώστα Ρούσση, σπλάχνο αυτού του ευλογημένου τόπου και μοναδική καλλιτεχνική προσωπικότητα.

Είμαστε ευτυχείς να σφίγγουμε το χέρι στον συντοπίτη φωτογράφο και να του εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη της τοπικής κοινωνίας για τη μεγάλη παρακαταθήκη που έχει αφήσει στο χωριό του αλλά και στην πατρίδα.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση όχι μόνο στους δημότες μας αλλά σε όσους ενδιαφέρονται, να έρθουν την Κυριακή στη Ζαγορά στην για τον Κώστα Ρούσση αλλά και στις εκδηλώσεις που ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα και κορυφώνονται 2- 4 Σεπτεμβρίου με την επίσκεψη του Προέδρου της ς κ. Κων. Παυλόπουλου, τον οποίο θα ανακηρύξουμε επίτιμο Δημότη και θα του απονείμουμε το χρυσό κλειδί του Δήμου

"Αλιεύοντας" την είδηση