Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Εκδήλωση για το Κτηματολόγιο στο Ενιαίο Δημοτικό Σχολείο Ανηλίου – Αγ. Δημητρίου – Κισσού
Εκδήλωση για το Κτηματολόγιο στο  Ενιαίο  Δημοτικό Σχολείο Ανηλίου – Αγ. Δημητρίου – Κισσού

Εκδήλωση για το Κτηματολόγιο στο Ενιαίο Δημοτικό Σχολείο Ανηλίου – Αγ. Δημητρίου – Κισσού

Ενημερωτική  εκδήλωση για το Εθνικό Κτηματολόγιο, που αρχίζει για τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου αλλά και για άλλες περιοχές της Ελλάδας, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τμήμα ς).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενιαίου Δημοτικού Σχολείου Ανηλίου – Αγ. Δημητρίου – Κισσού και  θα γίνει αναλυτική της διαδικασίας δηλώσεων ιδιοκτησίας, ενώ  θα ακολουθήσει συζήτηση και υποβολή ερωτημάτων.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Τι είναι η κτηματογράφηση

Η κτηματογράφηση είναι μια ολοκληρωμένη διαδικασία ταυτοποίησης των ακινήτων στο χώρο, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των φερόμενων ως ιδιοκτητών, υλοποιείται μέσω της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας, η οποία είναι μια υποχρεωτική διαδικασία. Υλοποιείται από τις 8/1/2018 και για ένα τρίμηνο (αρχές απρίλη 2018).

Η κτηματογράφηση ξεκίνησε λοιπόν στην περιοχή των δήμων Ζαγοράς – Μουρεσίου (Άγιο Δημήτριο Πηλίου, Ανήλιο, Ζαγορά, Κισσό, Μακρυρράχη, Μούρεσι, , Πουρί, Τσαγκαράδα)  και στα περισσότερα χωριά του νοτίου Πηλίου (Άγιο εώργιο Νηλείας, Αφέτες, Βυζίτσα, , , Λαμπινού, Μηλιές, , Ξινόβρυση, , Συκή).

Βασικά δικαιολογητικά

  • Απλή φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Απλή φωτοτυπία ε9 ή λογαριασμού της δεη/οτε ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου, από το οποίο να προκύπτει ο αφμ

–    απλή φωτοτυπία τίτλου κτήσης δηλαδή:

Α) συμβόλαια (απλές φωτοτυπίες από το υποθηκοφυλακείο ή από το συμβολαιογράφο αν δεν βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών ) για:

-Αγοραπωλησία

-Δωρεά

-ονική παροχή

-Αποδοχή κληρονομιάς

-Σύσταση δουλείας (προσωπική π.χ. Επικαρπία ή πραγματική π.χ. Δίοδος κλπ)

-Κατακυρωτική έκθεση κ.λπ.

Β) ή και:

-Δικαστική απόφαση

-Παραχωρητήριο κ.α.

-Φωτοτυπία πιστοποιητικού μετεγγραφής από το υποθηκοφυλακείο

-Φωτοτυπία άδειας ς (εάν υπάρχει)

-Τοπογραφικό διάγραμμα ακινήτου (εάν αναφέρεται στο συμβόλαιο/υπάρχει).

Για άλλες περιπτώσεις τεκμηρίωσης δικαιωμάτων επί της ακίνητης περιουσίας, όπου δεν υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας, ομάδα δικηγόρων αναλαμβάνει να υποστηρίξει την εν λόγω διαδικασία.

Δεν απαιτείται υποχρεωτικά η  ύπαρξη συμβολαίων για την τεκμηρίωση των δικαιωμάτων στο κτηματολόγιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση