Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Eισήγηση στο ΔΣ Ν. Πηλίου για άμεση απελευθέρωση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη
Eισήγηση στο ΔΣ Ν. Πηλίου για άμεση απελευθέρωση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη

Eισήγηση στο ΔΣ Ν. Πηλίου για άμεση απελευθέρωση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη

Ο Μιχάλης , εισηγείται ψήφισμα στη του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής, σχετικά με την άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου νεοεκλεγέντα Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Όπως αναφέρει: “Ο Νοτίου Πηλίου, αποδοκιμάζει και καταδικάζει την φυλάκιση του Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντυ Μπελέρη, χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία.
Απορρίφτηκε η αίτησή του να λάβει ειδική άδεια, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και να ορκισθεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του. Η παράνομη φυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου, καταδεικνύει την κατση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών Ελληνικής καταγωγής στην Αλία.
Ο Νοτίου Πηλίου εκφράζει την αλληλεγγύη προς τον δημοκρατικά εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας καθώς και προς την Ελληνική μειονότητα της Αλίας.
Ζητά την άμεση αποφυλάκιση του Δημάρχου ώστε να είναι σε θέση να αναλάβει τα καθήκοντά του για τα οποία εκλέχθηκε καθώς και τον σεβασμό και την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, όπως οφείλει σε μια χώρα που δρομολογεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Φρέντυ Μπελέρη νομίμως έθεσε την υποψηφιότητά του και νομίμως εκλέχθηκε. Για αυτό νομίμως και μέχρι αποδείξεως της τυχόν ενοχής του πρέπει να είναι ελεύθερος να διοικήσει τον Δήμο στον οποίο εκλέχθηκε σύμφωνα με την δημοκρατική εντολή που του δόθηκε από τους συμ του, στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.”

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση