Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η κατασκευή πεζοδρόμου για την πρόσβαση στο Δημοτικό Σχολείο του Λαύκου
Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η κατασκευή πεζοδρόμου για την πρόσβαση στο Δημοτικό Σχολείο του Λαύκου

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η κατασκευή πεζοδρόμου για την πρόσβαση στο Δημοτικό Σχολείο του Λαύκου

Την κατασκευή πεζοδρόμου για την πρόσβαση στο Σχολείο του Λαύκου του Δήμου Νοτίου Πηλίου ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, μέσω της ένταξης του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου, μετά από τις σχετικές ενέργειες του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του Δημάρχου,Μιχάλη Μιτζικού. ια το εν λόγω θέμα, είχε σχετική επικοινωνία ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου,  Ευστάθιο Σταθόπουλο. Το εγκεκριμένο ποσό για το έργο ανέρχεται σε 69.515,3 ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό,  Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ακόμα ένα έργο από το Πράσινο Ταμείο προχωρά για την περιοχή του Νοτίου Πηλίου, καθώς εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο η ένταξη του έργου ‘Κατασκευή πεζοδρόμου για την πρόσβαση στο Σχολείο του οικισμού Λαύκου του Δήμου Νοτίου Πηλίου' στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου με τίτλο ‘Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου'. Με την ολοκλήρωση του έργου θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο Δημοτικό Σχολείο, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Θερμές ευχαριστίες στην του Πράσινου Ταμείου για την αποτελεσματικότητα, την ανταπόκριση και τη με τους Δήμους για την προώθηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών».

Πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων στον Λαύκο

Στον Λαύκο βρέθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, κατόπιν πρόσκλησης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας της Μαγνησίας, προκειμένου να συμμετάσχει στην τελετή επιμνημόσυνης δέησης για τους πιλότους του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 Ιωάννη Μυλωνά και Ιωάννη Καρασάββα, που έπεσαν κατά την τέλεση του καθήκοντος, στις 15 Ιουλίου 2000.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την κατάθεση στεφάνων, ο Υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος -σε συνέχεια σχετικής συζήτησης με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες- επικοινώνησε με την του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της πρότεινε να αναλάβει το τη δαπάνη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων του πυροσβεστικού αεροσκάφους. Η ηγεσία του Υπουργείου και δη ο ενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και Επίτιμος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, αποδέχθηκε την πρόταση -σε συνεννόηση και με τον Υπουργό, κ. Χρήστο Στυλιανίδη- και ακολούθησε επικοινωνία με τα στελέχη του Δήμου Νοτίου Πηλίου για τα επόμενα βήματα.

Με αφορμή την εν λόγω εξέλιξη, ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η πολιτεία είναι να τιμά τους δυο αεροπόρους μας που έπεσαν στο καθήκον κατά την πυρόσβεση της πυρκαγιάς στο Πήλιο. Και να το κάνει σε έναν όμορφο χώρο. Προς αυτήν την κατεύθυνση, μετά από τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα συνεργαστούμε την επόμενη περίοδο με το και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου, το οποίο με μεγάλη προσοχή, επιμέλεια και συνεισφορά έχουν αναλάβει οι κάτοικοι του Λαύκου και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Και θα το κάνουμε. Είναι το ελάχιστο. Τιμή και δόξα στους αεροπόρους μας που έπεσαν στο καθήκον για τον τόπο και την μας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση