Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Έγκριση εργασιών συντήρησης σε Αρχοντικά Μακρινίτσας, Πορταριάς και Αγ. Ονουφρίου
Έγκριση  εργασιών συντήρησης σε Αρχοντικά  Μακρινίτσας, Πορταριάς και Αγ. Ονουφρίου

Έγκριση εργασιών συντήρησης σε Αρχοντικά Μακρινίτσας, Πορταριάς και Αγ. Ονουφρίου

Εγκρίθηκε με , της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κ. Ελλάδος της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τ.Ε. του ΥΠΠΟ, το αίτημα της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου, που αφορά στην έγκριση εργασιών για τη των διατηρητέων κτηρίων: α. Αρχοντικό Τοπάλη στη , β. Αρχοντικό Ζούλια στην Πορταριά, γ. Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο, φερόμενης ιδιοκτησίας Δήμου Βόλου.

Η υπηρεσία έκανε δεκτή την από 13-06-2016 αίτηση της Δ/νσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του του Δήμου Βόλου, που αφορά στη των παραπάνω αρχοντικών, σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

-Στο Αρχοντικό Τοπάλη Μακρινίτσας, οι τελικοί χρωματισμοί των τοίχων και των ξύλινων στοιχείων να είναι όμοιοι με τους υπάρχοντες, οι νέες ξύλινες κουπαστές στο εσωτερικό του κτιρίου να προσομοιάζουν σε υλικό και χρώμα στις υπάρχουσες ξύλινες κλίμακες, η νέα ξύλινη δοκός, στον περίβολο της αυλής, να προσομοιάζει σε μορφή, υλικό και χρώμα στις υπάρχουσες και η αποκατάσταση της γρηπίδας να γίνει με την παραδοσιακή τεχνική και τα ανάλογα υλικά, χωρίς να αλλοιωθεί η μορφή και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της

-Στο Αρχοντικό Ζούλια, οι συντήρησης της διπλής διακοσμητικής γαλαζωπής ταινίας να γίνουν από εξειδικευμένο συντηρητή κατόπιν αντίστοιχης μελέτης, να γίνουν αποκατάστασης του αρμολογήματος σε τμήμα της εξωτερικής πλευράς της λιθοδομής στην πρόσοψη του κτηρίου (αριστερά της κεντρικής εισόδου), το οποίο έχει διαβρωθεί, oι τελικοί χρωματισμοί των τοίχων και των ξύλινων στοιχείων να είναι όμοιοι με τους υπάρχοντες και η αποκατάσταση της γρηπίδας, όπου απαιτείται, να γίνει με την παραδοσιακή τεχνική και τα ανάλογα υλικά, χωρίς να αλλοιωθεί η μορφή και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της

-Στο Αρχοντικό Ζαφειρίου ο χρωματισμός να γίνει ως εξής: Τα μεταλλικά στοιχεία του κτηρίου να βαφούν μαύρα. Τα ξύλινα στοιχεία να έχουν απόχρωση ξύλου καστανιάς. Τα εσωτερικά κουφώματα απόχρωση λευκή και τέλος τα πατζούρια και η θύρα εισόδου σε τόνο και απόχρωση γαλαζωπού, που θα υποδείξει η Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την η αρμόδια Υπηρεσία θα πρέπει να ενημερωθεί εγγράφως, τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από την έναρξη των εργασιών.

portaria_zouliaMuseum-Zafeiriou

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση