Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Εγκατάσταση ανελκυστήρα σκάλας για ΑμεΑ στην πλατεία Μακρυρράχης
Εγκατάσταση ανελκυστήρα σκάλας για ΑμεΑ στην πλατεία Μακρυρράχης

Εγκατάσταση ανελκυστήρα σκάλας για ΑμεΑ στην πλατεία Μακρυρράχης

Και χρηματοδότηση μελέτης για την αποκατάσταση του υδρογραφικού δικτύου

Την , 10 Απριλίου 2022, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και, ειδικότερα, τη Μακρυρράχη, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κουτσάφτη και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής, αλλά και πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τριαντόπουλος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και την πλατεία της Μακρυρράχης. Εκεί ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από την εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ ΑΒ, η οποία εγκατέστησε -μετά από σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής- έναν ειδικό ανελκυστήρα σκάλας με , ώστε να εξυπηρετούνται και να έχουν πρόσβαση στην πλατεία τα άτομα με αναπηρία.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που είχε τεθεί -προ καιρού- από κατοίκους της Μακρυρράχης στον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, εκκινώντας μια διαδικασία συνεργασίας της ΒΕΜΕΚΕΠ ΑΒ με το Τοπικό Συμβούλιο της Μακρυρράχης και τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου, η οποία έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, και σε συνέχεια της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου, μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στη Μακρυρράχη μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του τελευταίου τριμήνου του 2021, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής για την ένταξη, από το και Επενδύσεων, της κατεπείγουσας μελέτης αποκατάστασης του υδρογραφικού δικτύου της Δημοτικής Κοινότητας Μακρυρράχης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνέχεια της σχετικής προεργασίας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τριαντόπουλος, σημείωσε: «σήμερα είναι μία ιδιαίτερα ευχάριστη μέρα, εδώ στη Μακρυρράχη, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημαντικό εγχείρημα, αποτέλεσμα της συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποτέλεσμα μιας σημαντικής κίνησης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από τη βολιώτικη εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ, η οποία μόλις ενημερώθηκε για το αίτημα της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με τη δημιουργία ενός ανελκυστήρα σκάλας με στην πλατεία του χωριού, για να έχουν πρόσβαση σε αυτή τα άτομα με αναπηρία, αμέσως ανταποκρίθηκε θετικά. Και όχι απλώς έδειξε ενδιαφέρον, αλλά άμεσα δρομολόγησε και ανέλαβε την απόκτηση και εγκατάστασή της, ώστε, πλέον, οι κάτοικοι της Μακρυρράχης, και όχι μόνο, να μπορούν να την αξιοποιούν όταν χρειαστεί, διαμορφώνοντας συνθήκες πρόσβασης για όλες και όλους. Ένα με σημαντικό κοινωνικό πρόσημο. Και θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ για τη σημαντική προσφορά και, ιδιαίτερα, τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, Ιωάννη Αντζούρη, καθώς και τη Δημοτική Αρχή και τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες για τη στενή και ουσιαστική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί την τελευταία περίοδο.
Συνάμα, όσον αφορά επίσης τη Μακρυρράχη, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δη τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, εντάχθηκε, στο πλαίσιο της έκτακτης χρηματοδότησης μετά από , στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η κατεπείγουσα μελέτη αποκατάστασης του υδρογραφικού δικτύου της Μακρυρράχης, ώστε να είμαστε σε θέση -με την ολοκλήρωσή της- να διαχειριστούμε και να διευθετήσουμε βιώσιμα και με ανθεκτικές παρεμβάσεις τα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα στη Μακρυρράχη. Και προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους».

Επίσκεψη στη Ζαγορά και ενημέρωση για την πορεία αποκαταστάσεων από τις φυσικές καταστροφές – 1,9 εκατ. ευρώ για έργα και μελέτες μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Επίσης, την , 10 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της επίσκεψής του -κατόπιν πρόσκλησης- στη Ζαγορά, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό,   Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε συναντήσεις στο Δημαρχείο με τη Δημοτική Αρχή και τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, όπου πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις για μία σειρά από ζητήματα.

Ειδικότερα, στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Ζαγοράς, ο κ. Τριαντόπουλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του συνεταιρισμού, κατά την οποία ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει κατά την τελευταία περίοδο λόγω της διεθνούς συγκυρίας και των επιπτώσεων αυτής, αλλά και για μία σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν και απασχολούν τη συνεταιριστική οργάνωση. Με αφορμή την επίσκεψη στα γραφεία του Συνεταιρισμού, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό,  Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «είχαμε με τον πρόεδρο και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Ζαγοράς μία εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με τις δυσκολίες που έχουν προκύψει την τελευταία περίοδο, καθώς και για τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, ενώ τέθηκαν και μια σειρά από εκκρεμότητες και θέματα της δυναμικής συνεταιριστικής οργάνωσης της Ζαγοράς, επί των οποίων αναπτύσσουμε μία στενή συνεργασία προς τη διευθέτησή τους».

Στη συνέχεια, στο Δημαρχείο του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο, Παναγιώτη Κουτσάφτη, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της περιοχής, κατά την οποία έγινε μία εκτενής ανάλυση της πορείας υλοποίησης των έργων αποκατάστασης μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές που έπληξαν την περιοχή την τελευταία περίοδο και όχι μόνο, σε ένα πλαίσιο συνεχούς χρηματοδοτικής στήριξης από την Κυβέρνηση, είτε μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είτε μέσω του Δήμου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, υπογράμμισε ότι «σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δη τον περιφερειάρχη,  Κώστα Αγοραστό  και την αντιπεριφερειάρχη,   Δωροθέα Κολυνδρίνη, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της έκτακτης χρηματοδότησης μετά από φυσικές καταστροφές, ένα πακέτο μελετών και έργων για την αποκατάσταση υποδομών και δικτύων μετά από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, που πλησιάζει το 1,9 εκατ. ευρώ για τις περιοχές του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου. Παράλληλα, συνεχίζεται η στενή συνεργασία και με τη Δημοτική Αρχή για τη δρομολόγηση νέας έκτακτης χρηματοδότησης που θα επιτρέψει να διορθωθούν ζημιές σε υποδομές και κτίρια περιοχών του Δήμου, αλλά και να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης και διευθέτησης ζητημάτων που έχουν προκύψει στο παραλιακό μέτωπο μετά τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα. Πρόκειται για μία γόνιμη συνεργασία που συνεχίζεται».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση