Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΠΗΛΙΟ / Εγκαίνια νέου κωδωνοστασίου στην Άνω Γατζέα
Εγκαίνια νέου κωδωνοστασίου στην Άνω Γατζέα

Εγκαίνια νέου κωδωνοστασίου στην Άνω Γατζέα

Τα εγκαίνια του νεόδμητου και περικαλέστατου κωδωνοστασίου του ναού Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας τέλεσε το Σάββατο 20/11 ο μητροπολίτης Ιγνάτιος. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού και ενορίτες της γύρω περιοχής.

Στην σύντομη του ο επίσκοπος αναφέρθηκε στην σημασία και στον συμβολισμό της καμπάνας στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση: «Η καμπάνα μάς καλεί στο κοινό μας σπίτι, που είναι ο ναός, μάς καλεί προς εκκλησιασμό και κοινή προσευχή, θυμίζει διαρκώς ότι η Εκκλησία είναι ανοικτή για όλους και προσεύχεται αδιαλείπτως για την σωτηρία των ανθρώπων».
Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε, επίσης, ότι «παρά τις ποικίλες δυσκολίες της εποχής μας, κατά την οποία με δυσκολία πραγματοποιούνται μεγάλα έργα, η πίστη στον Θεό, η ενότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να επιτελούν θαύματα, να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα, όπως συμβαίνει και με το νέο κωδωνοστάσιο της Ευαγγελιστρίας, που αποτελεί, πλέον, στολίδι της γύρω περιοχής».

Ο ίδιος συνεχάρη τον προϊστάμενο του ναού π. Ιωάννη Καμακά και το περί αυτόν Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για την υλοποίηση του έργου, καθώς και όλους όσοι, ποικιλοτρόπως, συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση του νέου κωδωνοστασίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση