Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

 

Με δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου, εμπλουτίζει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου τις του, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα αθλούμενων δημοτών αλλά και στις ανάγκες άθλησης επισκεπτών της περιοχής.

Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, μετά την ολο του Κλειστού υμναστηρίου Ζαγοράς, με τη συνέργεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προσθέτει στις του δύο γήπεδα ποδοσφαίρου σύγχρονης τεχνολογίας, προσαρμοσμένα στις κλιματικές συνθήκες της περιοχής.

Ο αναπληρωτής ενέκρινε την πλήρη πρόταση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και αποφάσισε την ένταξη πράξης του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».

Σύμφωνα με την απόφαση, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα η «προμήθεια υλικών για δυο γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου» συνολικού προϋπολογισμού 476.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

Υποέργο 1: «Προμήθεια υλικών για το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στη θέση “Κοτρώνι-Άθωνας”» προϋπολογισμού 238.000 € και

Υποέργο 2: «Προμήθεια υλικών για το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στη θέση “Σκουπιδότοπος”», μεταξύ Αγ. Δημητρίου και Αη ιάννη, προϋπολογισμού 238.000€.

Κάθε ένα από τα “δίδυμα” γήπεδα θα έχει ποδοσφαιρική επιφάνεια 1.012,00 τ.μ. πλήρως εναρμονισμένο με τις προδιαγραφές της FIFA.

Η δημιουργία του γηπέδου κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία καθώς στην περιοχή δεν υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιρικοί χώροι για να καλύψουν τις ανάγκες τόσο της τοπικής κοινωνίας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, όσο και για να καλύπτουν τις ανάγκες του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού τουριστών στην περιοχή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι οποίοι αναζητούν διεξόδους σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Η επιλογή χρήσης συνθετικού χλοοτάπητα κρίνεται επιβεβλημένη και σκόπιμη καθώς έχει ελάχιστες ως μηδαμινές απαιτήσεις συντήρησης και συνεπώς λειτουργικά κόστη, και επιπλέον έχει πολύ μεγάλη αντοχή στη βαριά χρήση αλλά και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται αντικαθιστώντας τον φυσικό χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου των γηπέδων ποδοσφαίρου. Έχει γίνει δεκτός από τη FIFA και κατ' επέκταση και από την ΕΠΟ, καθώς μπορεί σε μεγάλο βαθμό να προσομοιάσει τον φυσικό χλοοτάπητα. Η τοποθέτηση και η χρήση του καλύπτει πλήρως όλες τις σκοπούμενες χρήσεις.

Η βάση του συνθετικού χλοοτάπητα θα είναι διπλή και αποτελείται από 100% πολυπροπυλένιο με δυνατότητα αποστράγγισης υδάτων.

Στα γήπεδα θα τοποθετηθούν εστίες , δίχτυα, προβολείς, φωτιστικά στοιχεία και όλα τα υπόλοιπα υλικά ώστε ο αγωνιστικός χώρος να καταστεί λειτουργικός.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης τόνισε πως το Υπουργείο Εσωτερικών και προσωπικά ο υπουργός  , ολοκλήρωσαν σε ταχείς χρό τη διαδικασία ελέγχου της πληρότητας του φακέλου και την έγκριση της χρηματοδότησης των δύο γηπέδων και πλέον κινούνται οι διαδικασίες για την δημοπράτηση των έργων.

“Ενώνουμε δυνάμεις με την Περιφέρεια, τους βουλευτές, την Κεντρική Διοίκηση κ.α. προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε το αποτύπωμά μας στην τοπική κοινωνία.

Ειδικά για τον αθλητισμό, εκτός από τη στήριξη του σχολικού, μαζικού και σωματειακού αθλητισμού, την προγραμμάτων και υποστήριξη δράσεων όπως εκδηλώσεις, τουρνουά, ράλι κ.ά. αναβαθμίζουμε και εμπλουτίζουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι πρόσφατες αποφάσεις για τα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, δικαιώνουν τους σχεδιασμούς και την προσπάθειά μας να διεκδικούμε περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης, ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση