Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Δύο εκατ. ευρώ στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για έργα αποκατάστασης μετά από φυσικές καταστροφές
Δύο εκατ. ευρώ στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για έργα αποκατάστασης μετά από φυσικές καταστροφές

Δύο εκατ. ευρώ στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για έργα αποκατάστασης μετά από φυσικές καταστροφές

 

 

Τ τελευτία χρόνια έχει αναπτυχθεί στενή συνεργασία μεταξύ του υφυπουργού στον πρωθυπουργό,  Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, καθώς πρόκειται για μία περιοχή του Πηλίου που πιέζεται και πλήττεται συχνά από ακραία και φυσικές .

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτης και ο ,  Απόστολος Κοντογιώργος, επισκέφθηκαν το γραφείο του υφυπουργού  Χρήστου Τριαντόπουλου, και είχαν μία ακόμα γόνιμη συνεργασία, εστιάζοντας στα που έχουν δρομολογηθεί, αλλά και σε νέα που επίκεινται.

Ειδικότερα, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η των έργων για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα που προκλήθηκαν από ακραία , αλλά και οι πρόσθετες ανάγκες αποκατάστασης που έχουν προκύψει.

Ήδη από τα μέσα του 2019 μέχρι και σήμερα, σε ένα στενό πλαίσιο συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν διατεθεί περίπου 2 εκατ. ευρώ έκτακτης χρηματοδότησης προς τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αποκαταστάσεις και βελτιώσεις υποδομών και δικτύων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Όσον αφορά το 2022, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών  Στέλιου Πέτσα, του γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης,  Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ,   Δημήτρη Σκάλκου και της Δημοτικής Αρχής, έχουν διατεθεί συνολικά 670.000 ευρώ στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αποκαταστάσεις ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός  σχολίασε σχετικά: «Η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί την τελευταία τριετία με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, τόσο στο πεδίο των αποκαταστάσεων μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα, όσο και σε πολλά άλλα πεδία ενδιαφέροντος, συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό και εποικοδομητικό τρόπο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Πρόσφατα είχαμε ακόμα μία σχετική συνάντηση με τον δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου Π. Κουτσάφτη, αλλά και τον αντιδήμαρχο Απ. Κοντογιώργο, για την πρόοδο των έργων αποκατάστασης σε υποδομές και δίκτυα μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, αλλά και για τις ανάγκες δημιουργήθηκαν την προηγούμενη περίοδο. Ανάγκες αποκατάστασης, στις οποίες το κράτος θα ανταποκριθεί – όπως έχει κάνει, εξάλλου, μέχρι τώρα στην περιοχή.

Άλλωστε, ήδη για την τρέχουσα χρονιά, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση 670.000 ευρώ προς τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αποκαταστάσεις ζημιών από φυσικές καταστροφές, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών,  Στέλιο Πέτσα, τον γενικό γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης,  Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ,   Δημήτρη Σκάλκο.

Το αποτέλεσμα είναι τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια, η έκτακτη χρηματοδότηση προς το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για την αντιμετώπιση των ζημιών σε δίκτυα και υποδομές μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές να έχει φθάσει τα 2 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το κλίμα συνεννόησης, συνεχίζουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, οι οποίες έχουν μεγεθυνθεί εξαιτίας της κλιματικής κρίσης».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση