Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Δράσεις εναλλακτικού τουρισμού στον Βόλο
Δράσεις εναλλακτικού τουρισμού στον Βόλο

Δράσεις εναλλακτικού τουρισμού στον Βόλο

Με το εκπιδευτικό πρόγρμμα «Εναλλακτικός τουρισμός»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εναλλακτικός τουρισμός» της πρωτοβουλίας «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» το οποίο υλοποιείται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, σχεδιάζει στο Βόλο (5 και 14 Ιουνίου) το project «Train My Brain», ως μια εναλλακτική πρόταση επίσκεψης στην περιοχή.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος οι προετοιμάζουν ένα project που έχει τη μορφή ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος ή υπηρεσίας, έτοιμο προς διάθεση στην τουριστική . Ομάδα εκπαιδευόμενων, πτυχιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού, μαζί με τους εκπαιδευτές του προγράμματος, μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και αξιοποιούν τις γνώσεις του προγράμματος, δουλεύοντας στο συγκεκριμένο project για να αναδείξουν το Βόλο και την περιοχή του Πηλίου.

Οι δράσεις, που ξετυλίγονται θεματικά γύρω από το ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Ιουνίου εντός της πόλης του και θα συνεχιστούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου στην διαδρομή Λεχωνίων-Μηλεών. Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται η δράση, είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα και υλοποιείται μέσω αποκλειστικής ς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πρόγραμμα Δράσεων

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Πολιτιστικός περίπατος, 18:00-20:30 μ.μ.

Σημείο συνάντησης για την έναρξη του περιπάτου: Μουσείο Μουσείο Πόλης, Φερών 17, Βόλος

Ένα άλλο ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών της πόλης. Σημεία και πληροφορίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναδεικνύουν την σημασία τους στην ροή της ς και τις ζωές των ανθρώπων της. Ο περίπατος ξεκινά από το Μουσείο της Πόλης του , συνεχίζει στα Παλαιά, το Μουσείο Τελωνειακής Ιστορίας και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου. Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί με την συμβολή των κ. Γιάννη Κουτή, Προϊστάμενου του τμήματος Μουσείων της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου & κ. Βασίλη Ράπτη, τέως Διευθυντή Τελωνείου Βόλου, Υπεύθυνου για το Μουσείο Τελωνειακής Ιστορίας.

Έκθεση «Αίνιγμα/Aenigma Giorgio de Chirico & Alberto Savinio», 19:30-20:30 μ.μ.

Σημείο συνάντησης: Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο Ντε Κίρικο», Μεταμορφώσεως 3, Βόλος

Περιήγηση στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα του Δήμου Βόλου, αναπαραγωγές έργων των Giorgio και Andrea de Chirico (Alberto Savinio), διάσημων τέκνων του αρχιμηχανικού των Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων Evaristo de Chirico, εποπτικό υλικό από τον πολύχρωμο κόσμο του βεστιαρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ. Την περιήγηση θα πραγματοποιήσει η επιμελήτρια της έκθεσης κα.Νικολέτα Τζάνη, Δρ. Iστορικός της Τέχνης.

Η συμμετοχή στις δράσεις την Τετάρτη 5/6 είναι ν. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής, bit.ly/TRAINMYBRAIN5

Με την λήξη των δράσεων θα πραγματοποιηθεί για τους συμμετέχοντες κλήρωση 4 εισιτηρίων (μετ' επιστροφής) για το δεύτερο μέρος των δράσεων που θα πραγματοποιηθεί στην διαδρομή Λεχώνια – Μηλιές με το Τρενάκι του Πηλίου στις 14/6/2019.

Παράλληλη – ανοικτή δράση για όλο το διάστημα των εκδηλώσεων: Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Είναι ήδη σε εξέλιξη ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας ΓΑΙΑΟΣΕ 2019, ο οποίος διοργανώνεται από την ΓΑΙΑΟΣΕ και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας. Θέματα φωτογράφησης: Α. Σιδηροδρομικά κτίρια και Περιβάλλον, Β. Τρένο και κίνηση.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν στις δράσεις Train My Brain μπορούν εάν θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, να έχουν μαζί τις φωτογραφικές τους μηχανές και να φωτογραφήσουν τους σταθμούς των δράσεων και το μουσειακό εξοπλισμό που βρίσκεται σταθμευμένος στον περιβάλλοντα χώρο του Σταθμού Βόλου.

Για τις αναλυτικές πληροφορίες του διαγωνισμού μπορείτε να επισκεφθείτε το: http://bit.ly/GAIAOSE2019 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση