Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου: Λειτουργικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις, χωρίς καταστρατηγήσεις και αυθαιρεσίες
Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου: Λειτουργικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις, χωρίς καταστρατηγήσεις και αυθαιρεσίες

Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου: Λειτουργικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις, χωρίς καταστρατηγήσεις και αυθαιρεσίες

 

Με αφορμή τον δημόσιο διάλογο για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για το πλαίσιο των διαδηλώσεων και δημόσιων συναθροίσεων και το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή ς – Μουρεσίου επισημαίνει ότι για πρώτη φορά, μια εκλεγμένη δημοκρατική κυβέρνηση, όπως τόνισε και στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος , έρχεται να ρυθμίσει ένα ζήτημα που προκαλούσε χρόνιες ααραθέσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις δια.

Επίσης αναφέρεται: “Το συγκεκριμένο νομοθέτημα, απαιτεί από τη του, καθώς αφορά δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, προσεκτική προσέγγιση και ευελιξία για βελτιώσεις σε παρατηρήσεις που προσδιορίζονται από τα κόμματα, την Επιστημονική Επιτροπή της ς, την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, την Ένωση Εισαγγελέων κ.ά.

Η ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, η αιτημάτων, αποτελούν βασικά πολιτικά δικαιώματα για τη συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία.

Υπάρχει όμως, εξίσου ισχυρή και η ευθύνη της Πολιτείας να διασφαλίσει το πλαίσιο που θα προστατεύει τα δικαιώματα, την κυκλοφορία και την περιουσία των πολιτών από την ασυδοσία, χωρίς αυταρχισμό και αυθαιρεσία.

Η απόσυρση της διάταξης για την αστική ευθύνη των διοργανωτών της ς, η απάλειψη του ιδιώνυμου αδικήματος κ.ά., βελτίωσαν το νέο πλαίσιο, ενισχύοντας θεσμικές εγγυήσεις.

Σε μια ζωντανή, δυναμική, ένα λειτουργικό πλαίσιο για τις δια, χωρίς καταστρατηγήσεις και αυθαιρεσίες, φαίνεται να ενισχύει την ισορροπία στην άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων από όλους, χωρίς η ισχύς του ενός να θίγει το άλλο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση