Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου: Λειτουργικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις, χωρίς καταστρατηγήσεις και αυθαιρεσίες
Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου: Λειτουργικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις, χωρίς καταστρατηγήσεις και αυθαιρεσίες

Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου: Λειτουργικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις, χωρίς καταστρατηγήσεις και αυθαιρεσίες

 

Με αφορμή τον διάλογο για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για το πλαίσιο των διαδηλώσεων και δημόσιων συναθροίσεων και το που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου επισημαίνει ότι για πρώτη φορά, μια εκλεγμένη δημοκρατική κυβέρνηση, όπως τόνισε και στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης, έρχεται να ρυθμίσει ένα ζήτημα που προκαλούσε χρόνιες αντιπαραθέσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις διαδηλώσεις.

Επίσης αναφέρεται: “Το συγκεκριμένο νομοθέτημα, απαιτεί από τη φύση του, καθώς αφορά δικαιώματα των πολιτών, προσεκτική προσέγγιση και ευελιξία για βελτιώσεις σε παρατηρήσεις που προσδιορίζονται από τα κόμματα, την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, την Ένωση Εισαγγελέων κ.ά.

Η ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, η διεκδίκηση αιτημάτων, αποτελούν βασικά πολιτικά δικαιώματα για τη συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία.

Υπάρχει όμως, εξίσου ισχυρή και η ευθύνη της Πολιτείας να διασφαλίσει το πλαίσιο που θα προστατεύει τα δικαιώματα, την κυκλοφορία και την περιουσία των πολιτών από την ασυδοσία, χωρίς αυταρχισμό και αυθαιρεσία.

Η απόσυρση της διάταξης για την αστική ευθύνη των διοργανωτών της διαδήλωσης, η απάλειψη του ιδιώνυμου αδικήματος κ.ά., βελτίωσαν το νέο πλαίσιο, ενισχύοντας θεσμικές εγγυήσεις.

Σε μια ζωντανή, δυναμική, ένα λειτουργικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις, χωρίς καταστρατηγήσεις και αυθαιρεσίες, φαίνεται να ενισχύει την ισορροπία στην άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων από όλους, χωρίς η ισχύς του ενός να θίγει το άλλο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση