Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Δήμος Ζαγοράς– Μουρεσίου: Εξόφληση οφειλών και αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων
Δήμος Ζαγοράς– Μουρεσίου: Εξόφληση οφειλών και αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων

Δήμος Ζαγοράς– Μουρεσίου: Εξόφληση οφειλών και αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων

Μια βελτιωμένη οικονομική κατάσταση δημιουργούν στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου οι συνδυαστικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει από το Υπ. Εσωτερικών ειδική χρηματοδότηση 403.110,12 € για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, να πετύχει ενοποίηση και αναχρηματοδότηση 13 παλαιών δανείων και να αναθεωρήσει τους όρους μιας ακόμη δανειακής σύμβασης.

Ειδικότερα, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου πέτυχε να ενταχθεί στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδότηση δέκα Δήμων ώστε να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους. Ο Δήμος ενισχύθηκε με 403.110,12 €, το οποίο αποδέχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, αναμορφώνοντας σχετικά τον προϋπολογισμό 2016 ώστε να αρχίσει η εκταμίευση.

«Με το συγκεκριμένο ποσό, θα καλυφθούν οφειλές από το 2010 έως και τον Απρίλιο του 2016 σε  προμηθευτές, εργολάβους, επαγγελματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στο Ανατολικό Πήλιο.

Αντιμετωπίζουμε οριστικά μια εκκρεμότητα που βάραινε τις οικονομικές διαχειρίσεις και προκαλούσε προβλήματα ρευστότητας σε προμηθευτές του Δήμου.

Με την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αναβαθμίζουμε την «πίστη» του Δήμου στις συναλλαγές με τρίτους, ενισχύουμε την τοπική οικονομία, κυρίως όμως διαμορφώνουμε μια καλύτερη οικονομική διαχείριση στο Δήμο, επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης και αναφέρει πως η διαδικασία της εξόφλησης θα ακολουθήσει τη χρονολογική σειρά δημιουργίας των οφειλών, δηλαδή θα εξοφλούνται τα παλαιότερα τιμολόγια από το 2010 μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού, εγκρίθηκε επίσης από το Δημοτικό Συμβούλιο, η ενοποίηση 13 παλαιών δανείων των Κοινοτήτων που συνενώθηκαν για τη σύσταση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Με τη συγκεκριμένη ενέργεια, όλες οι ενέργειες για την εξυπηρέτηση των διαφόρων δανείων ενοποιήθηκαν με ευκολότερη παρακολούθηση και διαχείριση ενώ στο πλαίσιο της επανεξέτασης των όρων, επιτεύχθηκε μείωση επιτοκίων κ.α. με συνέπεια η ετήσια δαπάνη εξυπηρέτησης των παλιών δανείων να μειώνεται από 160.000 ευρώ, περίπου στις 60.000 ευρώ.

«Το νοικοκύρεμα, με σημαντική για το Δήμο, συνεχίζεται με δανειακής σύμβασης με  συστημική Τράπεζα και την προσεχή Δευτέρα υπογράφουμε τη νέα σύμβαση, με  πολύ καλύτερους όρους εξόφλησης και κούρεμα απαιτήσεων κατά 92.000 ευρώ.

Η απόφασή μας είναι σαφής: Δρομολογούμε, μέσα σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, πρωτοβουλίες εξυγίανσης και εξορθολογισμού, έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη όχι μόνο για τη λειτουργία του Δήμου Ζαγοράς  – Μουρεσίου με όρους βιωσιμότητας αλλά για την ανάπτυξη της περιοχής με ένα ισχυρό πρόσημο κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης», ο κ. Κουτσάφτης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση