Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Δήμος Νοτίου Πηλίου: Ζητά επανέλεγχο της απογραφής πληθυσμού 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Ζητά επανέλεγχο της απογραφής πληθυσμού 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Ζητά επανέλεγχο της απογραφής πληθυσμού 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ

 

 

Tον  επνέλεγχο του  ποτελέσματος που προέκυψε από την    πληθυσμού 2021 ζητά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. με έγγραφό του προς την Ελληνική Στατιστική Αρχή(ΕΛΣΤΑΤ), το οποίο κοινοποιεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην .

Συγκεκριμένα  ζητά από την ΕΛΣΤΑΤ να προχωρήσει άμεσα σε επανέλεγχο των αποτελεσμάτων της τελευταίας ς και στη δι νέας – σε συν με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου- έτσι ώστε να καταμετρηθεί ο πραγματικός συνολικός του Δήμου.

 Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται,  μετά την  πρόσφατη απογραφή  κατά τους χειμερινούς μήνες του έτους 2021 στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας και βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ο συνολικός αριθμός κατοίκων ανέρχεται στους 8.322 και είναι  αισθητά μειωμένος από τους 10.216 που είχαν καταμετρηθεί στην απογραφή του 2011.

Η εν λόγω καταμέτρηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι ο υφιστάμενος αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν και διαμένουν εντός της Περιφέρειας του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, ενώ εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των δυσκολιών που προκαλούν αυτά σε Ορεινές Περιοχές όπως είναι το Πήλιο, πολλοί από τους μόνιμους κατοίκους μεταφέρονται για ορισμένο μικρό χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τους 1-2 μήνες και διαμένουν προσωρινά και μόνο σε αστικά κέντρα, ενώ η μόνιμη και σταθερή τους για τους υπόλοιπους 10 μήνες παραμένει το Νότιο Πήλιο.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση