Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Δήμος Νοτίου Πηλίου: Χρηματοδότηση 8.996.820 ευρώ για Σύστημα Ελέγχου Τηλεμετρίας & Αυτοματισμών Δικτύου Ύδρευσης
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Χρηματοδότηση 8.996.820 ευρώ για Σύστημα Ελέγχου Τηλεμετρίας & Αυτοματισμών Δικτύου Ύδρευσης

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Χρηματοδότηση 8.996.820 ευρώ για Σύστημα Ελέγχου Τηλεμετρίας & Αυτοματισμών Δικτύου Ύδρευσης

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η ύψους οκτώ εκατομμυρίων εννιακοσίων ενενήντα έξι ευρώ (8.996.820 ευρώ) για την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ψηφιακής διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης του Δήμου οτίου Πηλίου.

Με την προμήθεια, ολοκληρωμένη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος ψηφιακής διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης του Δήμου οτίου Πηλίου θα ολοκληρωθεί το σύστημα διαχείρισης υδατικών πόρων (ποσοτικά και ποιοτικά) για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων Μηλεών, Αφετών, Αργαλαστής, Σηπιάδας και Τρικερίου.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και σε περίπτωση δυσλειτουργίας να ειδοποιεί κατάλληλα ώστε να προφυλάσσει την εγκατάσταση από βλάβες.

Ειδικότερα περιλαμβάνονται:
1. Η προμήθεια, ολοκληρωμένη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 55 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου με την εγκατάσταση των οποίων επεκτείνεται και ολοκληρώνεται το Σύστημα Τηλελέγχου-Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Διαρροών Εγκαταστάσεων Ύδρευσης του Δήμου.
2. Η προμήθεια, ολοκληρωμένη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία νέων πινάκων ισχύος με ενσωματωμέ ρυθμιστές στροφών για τις Γεωτρήσεις και τα Αντλιοστάσια ύδρευσης, αναλυτών ς και Λογισμικού Ενεργειακής Βελτιστοποίησης λειτουργίας και ενσωμάτωσή τους στο Σύστημα Τηλελέγχου-Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Διαρροών Εγκαταστάσεων Ύδρευσης του Δήμου.
3. Η προμήθεια και εγκατάσταση σε θέση και λειτουργία 6.000 έξυπνων μετρητών κατανάλωσης σε τερματικά σημεία του δικτύου ύδρευσης (τελικοί καταναλωτές).
4. Η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου που περιλαμβάνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και οθόνες απεικόνισης, διαχειριστή επικοινωνιών και άδειες χρήσης λογισμικών.
5. Η , και εγκατάσταση εφαρμογών λογισμικού στους κεντρικούς Η/Υ (server).
Θα γίνουν παρεμβάσεις σε 71 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου, 55 νέους και 16 υφιστάμε και θα αντικατασταθεί το σύνολο των υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα.

Επιπλέον το σύστημα θα συμβάλλει στη μείωση ενεργειακού κόστους με την βέλτιστη ενεργειακή λειτουργία των αντλητικών συστημάτων σε γεωτρήσεις και αντλιοστάσια μέσω πινάκων ισχύος με ενσωματωμένους ρυθμιστές στροφών ().

H εγκατάσταση μετρητών κατανάλωσης με διατάξεις καταγραφής και επικοινωνιακό εξοπλισμό θα προσδώσει στον Δήμο σε πραγματικό χρόνο όλα τα δεδομένα κατανάλωσης στις απολήξεις του δικτύου έτσι ώστε να είναι σε θέση να έχει άμεση και γνώση της λειτουργίας του εσωτερικού δικτύου (μέχρι την παροχή του κάθε καταναλωτή) αναπτύσσοντας παράλληλα το επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών σε αυτόν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση