Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αρνητική εισήγηση Δημάρχου Μιχ. Μιτζικού για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG στον Παγασητικό
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αρνητική εισήγηση Δημάρχου Μιχ. Μιτζικού για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG στον Παγασητικό

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αρνητική εισήγηση Δημάρχου Μιχ. Μιτζικού για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG στον Παγασητικό

Την άρνηση στη δημιουργί πλωτού στθμού μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) οπουδήποτε εντός του Παγασητικού Κόλπου εισηγείται ο Δήμαρχος οτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νοτίου Πηλίου και ακολούθως το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση στην του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου .

Όπως αναφέρεται- μεταξύ άλλων-στην εισήγηση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου “το μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής του Δήμου Νοτίου βρίσκεται εντός του Παγασητικού Κόλπου με πολλούς οικισμούς και χωριά στα παράλιά του”. Μέριμνα και καθήκον της Δημοτικής Αρχής είναι η προάσπιση της Ασφάλειας , της Δημόσια Υγείας των Δημοτών και η Προστασία του Περιβάλλοντος.

Η θέση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου έχει εκφραστεί με σαφήνεια και κατά την συνάντησή του, στις 18 Ιανουαρίου , με την τριμελή «Συντονιστική Επιτροπή κατά της εγκατάστασης μονάδας LNG στον Παγασητικό Κόλπο».

Παρουσία των κ.κ. Μουτσινά, εραμπίνη και Κολοβού, εκπροσώπων της Επιτροπής, ο  κ. Μιχ. Μιτζικός τόνισε πως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου , που είναι μέλος του «World Coastal Forum για την Προστασία των Ακτογραμμών», δεν συναινεί στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου.

Σημειώνεται πως αρνητική θέση για το ζήτημα έχουν λάβει τόσο η ς στις 29/9 /22, όσο και οι Επιστημονικοί Φορείς και Σύλλογοι της στις 23/3/22.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση