Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αρνητική εισήγηση Δημάρχου Μιχ. Μιτζικού για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG στον Παγασητικό
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αρνητική εισήγηση Δημάρχου Μιχ. Μιτζικού για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG στον Παγασητικό

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αρνητική εισήγηση Δημάρχου Μιχ. Μιτζικού για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG στον Παγασητικό

Την άρνηση στη πλωτού σταθμού μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) οπουδήποτε εντός του Παγασητικού Κόλπου εισηγείται ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νοτίου Πηλίου και ακολούθως το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023.

Όπως αναφέρεται- μεταξύ άλλων-στην εισήγηση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου “το μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής του Δήμου Νοτίου βρίσκεται εντός του Παγασητικού Κόλπου με πολλούς οικισμούς και χωριά στα παράλιά του”. Μέριμνα και καθήκον της Δημοτικής Αρχής είναι η προάσπιση της Ασφάλειας , της Δημόσια Υγείας των Δημοτών και η Προστασία του Περιβάλλοντος.

Η θέση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου έχει εκφραστεί με σαφήνεια και κατά την συνάντησή του, στις 18 Ιανουαρίου 2023, με την τριμελή «Συντονιστική Επιτροπή κατά της εγκατάστασης μονάδας LNG στον Παγασητικό Κόλπο».

Παρουσία των κ.κ. Μουτσινά, Γεραμπίνη και Κολοβού, εκπροσώπων της Επιτροπής, ο  κ. τόνισε πως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου , που είναι μέλος του «World Coastal Forum για την Προστασία των Ακτογραμμών», δεν συναινεί στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου.

Σημειώνεται πως αρνητική θέση για το ζήτημα έχουν λάβει τόσο η Θεσσαλίας στις 29/9 /22, όσο και οι Επιστημονικοί Φορείς και Σύλλογοι της Μαγνησίας στις 23/3/22.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση