Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Δήμος Ν. Πηλίου: Θετικά τα αποτελέσματα από τη συνάντηση με την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου
Δήμος Ν. Πηλίου: Θετικά τα αποτελέσματα από τη συνάντηση με την υφυπουργό Κατερίνα  Παπανάτσιου

Δήμος Ν. Πηλίου: Θετικά τα αποτελέσματα από τη συνάντηση με την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου

 

Τα θετικά της συνεννόησης και των κοινών ενεργειών τοπικών φορέων και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού, ανέδειξε η που είχε με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, αντιπροσωπεία του Δήμου Νοτίου με επικεφαλής τον δήμαρχο Νικ. Φορτούνα.

Ο και υπεύθυνος για το , επικοινώνησε με την υφυπουργό, η οποία δέχτηκε ευγενικά να συναντηθεί στο γραφείο της στον Βόλο, παρά το βαρύ πρόγραμμά της, με αντιπροσωπεία του  Δήμου Νοτίου Πηλίου και τους προέδρους των συνεταιρισμών Συκής, Νεοχωρίου και Καλαμακίου ώστε από κοινού να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο θέμα των λατομείων.

Στη αποφασίστηκε η από κοινού προσπάθεια της υφυπουργού με Δήμο και λατόμους για τις περαιτέρω ενέργειες με σκοπό την άμεση λύση του προβλήματος.

Στη συνέχεια παρέμεινε στο γραφείο της υφυπουργού η αντιπροσωπεία του Δήμου αποτελούμενη από τον δήμαρχο Νικ. Φορτούνα και τους αντιδημάρχους  Ευαγγ. Νασιόπουλο, και Ευαγ.  Τσιρέμπολο και τέθηκαν στην κα Παπανάτσιου διάφορα θέματα του Δήμου, όπως η ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας παραχώρησης του ακινήτου του  πρώην Ειρηνοδικείου Μηλεών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την μεταστέγαση εκεί του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών κάτι το οποίο η υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα το επιλύσει.

Ακολούθως τέθηκαν διάφορα θέματα από τον Δήμαρχο μεταξύ των οποίων και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την έκταση της νησίδας Αλατά, μέσα από το ΣΧΟΑΠ Τρικερίου και ζητήθηκε η συνδρομή της υφυπουργού για τον ακριβή υπολογισμό της έκτασης κάτι που είναι απαραίτητο για να υπάρχει η δυνατότητα επένδυσης στον Αλατά.

Η υφυπουργός σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρνητική στην προοπτική επένδυσης. Αντίθετα επισήμανε πως πρέπει να εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις αξιοποίησης του περιουσιακού στοιχείου του Δήμου, σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία και σεβόμενη τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τέλος, αναφορικά με κάποιες ερμηνείες δηλώσεων, επισημαίνεται ότι οι στενές συνεργασίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου με την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου, εδραιωμένες στον αμοιβαίο σεβασμό και στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του Νοτίου Πηλίου, παραμένουν αδιατάρακτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση