Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Δημοπρατούνται τρία έργα του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου που ενέταξε στο πρόγραμμα Leader
Δημοπρατούνται τρία έργα του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου που ενέταξε στο πρόγραμμα Leader

Δημοπρατούνται τρία έργα του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου που ενέταξε στο πρόγραμμα Leader

Δημοπρατούνται προσεχώς  τα τρία έργα που ενέταξε στο πρόγραμμα Leader ο δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, συνολικού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ περίπου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης πρόκειται για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής κινητών συσκευών για την προβολή των τοπικών φυσικών και πολιτιστικών τουριστικών πόρων της περιοχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, ένα ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για το δάσος που θα λειτουργεί με κάμερες που θα δίνουν σήμα σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση πυρκαγιάς, τη μετασκευή του δημοτικού κτιρίου που στεγαζόταν το πρώην Δημοτικό Σχολείο Πουρίου σε χώρο μνήμης του Δ.Γ. Κασλά, τη συντήρηση και ανάδειξη του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών (μονοπατιών) του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, αλλά και την αποκατάσταση του τοξωτού γεφυριού στην Τσαγκαράδα στη θέση Κακοσκάλι. Παράλληλα ο Δήμος θα προχωρήσει και σε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Βόλου στο πλαίσιο του έργου συντήρησης, σήμανσης και ανάδειξης δικτύου πεζοπορικών διαδρομών.

«Επιτέλους άνοιξε το πρόγραμμα μετά από καθυστέρηση δύο ετών. Ως δήμος βέβαια δεν έχουμε τεχνική επάρκεια και αναγκαζόμαστε για κάθε έργο να κάνουμε προγραμματική σύμβαση με το δήμο Βόλου ή με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αυτό μας δημιουργεί προβλήματα. Τελικά πετύχαμε να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία και ξεκινά η δημοπράτηση αυτών των πέντε έργων» επισήμανε ο κ. Κουτσάφτης.

Τέλος παρατήρησε ότι ένα σημαντικό θέμα το οποίο προβληματίζει τους δήμους, πολύ περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν είναι το γεγονός ότι οι εργολάβοι δεν διαθέτουν ρευστότητα και δίνοντας υψηλά ποσοστά έκπτωσης, δεν καταφέρνουν να τελειώσουν τα έργα. «Στο δύο έχουμε τουλάχιστον τρία έργα που έχουν ολοκληρωθεί κατά 80% και έμειναν εκεί. Θα παρακαλούσα τους εργολάβους όταν συμμετέχουν στις δημοπρασίες να εξετάζουν αν μπορούν να ολοκληρώσουν ένα έργο, γιατί ταλαιπωρούνται και εκείνοι αλλά πολύ περισσότερο οι πολίτες», επισήμανε ο κ. Κουτσάφτης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το σχέδιο της Κομισιόν για το προσφυγικό – Όλες οι αλλαγές - https://t.co/gUqnJzr1uC -

  • Μασάζ στον Ερντογάν: «Κρίσιμες οι διερευνητικές με την Ελλάδα» - https://t.co/PMU6bPBf0Z -

  • Κορωνοϊός: 358 νέα κρούσματα, πέντε θάνατοι - https://t.co/CTFa9de2xs -

"Αλιεύοντας" την είδηση