Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Δημοπρατούνται τρία έργα του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου που ενέταξε στο πρόγραμμα Leader
Δημοπρατούνται τρία έργα του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου που ενέταξε στο πρόγραμμα Leader

Δημοπρατούνται τρία έργα του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου που ενέταξε στο πρόγραμμα Leader

Δημοπρατούνται προσεχώς  τα τρία έργα που ενέταξε στο πρόγραμμα Leader ο δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, συνολικού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ περίπου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ο δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης πρόκειται για την μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής κινητών συσκευών για την προβολή των τοπικών φυσικών και πολιτιστικών τουριστικών πόρων της περιοχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, ένα ολοκληρωμένο ευφυές για το που θα λειτουργεί με κάμερες που θα δίνουν σήμα σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση πυρκαγιάς, τη μετασκευή του δημοτικού κτιρίου που στεγαζόταν το πρώην Δημοτικό Σχολείο Πουρίου σε χώρο μνήμης του Δ.Γ. Κασλά, τη συντήρηση και ανάδειξη του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών (μονοπατιών) του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, αλλά και την αποκατάσταση του τοξωτού γεφυριού στην Τσαγκαράδα στη θέση Κακοσκάλι. Παράλληλα ο Δήμος θα προχωρήσει και σε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο στο πλαίσιο του έργου συντήρησης, σήμανσης και ανάδειξης δικτύου πεζοπορικών διαδρομών.

«Επιτέλους άνοιξε το πρόγραμμα μετά από καθυστέρηση δύο ετών. Ως δήμος βέβαια δεν έχουμε τεχνική επάρκεια και αναγκαζόμαστε για κάθε έργο να κάνουμε προγραμματική σύμβαση με το δήμο Βόλου ή με την Θεσσαλίας και αυτό μας δημιουργεί προβλήματα. Τελικά πετύχαμε να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία και ξεκινά η δημοπράτηση αυτών των πέντε έργων» επισήμανε ο κ. Κουτσάφτης.

Τέλος παρατήρησε ότι ένα σημαντικό θέμα το οποίο προβληματίζει τους δήμους, πολύ περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν είναι το γεγονός ότι οι εργολάβοι δεν διαθέτουν και δίνοντας υψηλά ποσοστά έκπτωσης, δεν καταφέρνουν να τελειώσουν τα έργα. «Στο δύο έχουμε τουλάχιστον τρία έργα που έχουν ολοκληρωθεί κατά 80% και έμειναν εκεί. Θα παρακαλούσα τους εργολάβους όταν συμμετέχουν στις δημοπρασίες να εξετάζουν αν μπορούν να ολοκληρώσουν ένα έργο, γιατί ταλαιπωρούνται και εκείνοι αλλά πολύ περισσότερο οι πολίτες», επισήμανε ο κ. Κουτσάφτης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή ομάδα γονέων από το «Πρόταση Ζωής» - ΟΚΑΝΑ #ομάδαγονέων - https://t.co/aI7EpnANx2 -

  • Ασφαλή πρόσβαση στην Μ. Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/CP7LgdXr2z… -

  • Nέα πεζοδρόμια από Σκιάθο μέχρι Κουκουναριές κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/uJfkC7WUBm… -

"Αλιεύοντας" την είδηση