Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Δημοπράτηση μελέτης υποθαλάσσιου αγωγού στη νήσο Τρίκερι
Δημοπράτηση μελέτης υποθαλάσσιου αγωγού στη νήσο Τρίκερι

Δημοπράτηση μελέτης υποθαλάσσιου αγωγού στη νήσο Τρίκερι

Διαγωνισμό  για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «ΑΩΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΥΕΣΗΣ ΑΛΟΓΟΠΟΡΟΥ – Ν. ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΡΡΙΟΥ – ΥΠΟΘΑΣΙΟ ΤΜΗΜΑ» προϋπολογισμού 196.696 , προκηρύσσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου .

Η μελέτη αφορά στην εγκατάσταση υποθαλάσσιου αγωγού ς, ο οποίος θα συνδέει τη Νήσο Παλαιού Τρικερίου με το χερσαίο τμήμα του αγωγού στη θέση “Αλογόπορος”. Ο σχεδιαζόμενος υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει μήκος της τάξεως των 1.200 μ. περίπου. 

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει ήδη προβεί στην εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση του χερσαίου τμήματος του αγωγού ύδρευσης, που θα εκκινεί από υφιστάμενη πηγή (δεξαμενή) στην περιοχή «Λέκα» και καταλήγει στον “Αλογόπορο”.

O δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός δήλωσε: «Οι ανάγκες ύδρευσης του νησιού του Παλαιού Τρικερίου καλύπτονται έως σήμερα με μεταφορά νερού μέσω υδροφόρας και με ρυμουλκό που έρχεται από τον Βόλο, διαδικασία η οποία πέραν των επισφαλειών που αυτή ενέχει, είναι ιδιαίτερα δαπανηρή, με συνολικό ετήσιο κόστος μεταφοράς/ς ύψους 100.000 περίπου, να επιβαρύνει το Δήμο μας. Η υπό εκπόνηση μελέτη αποτελεί την αφετηρία  για την οριστική επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει ανέκαθεν το νησί καθώς θα υδροδοτείται πλέον από το Φράγμα “Παναγιώτικο”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση