Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Δημοπράτηση μελέτης υποθαλάσσιου αγωγού στη νήσο Τρίκερι
Δημοπράτηση μελέτης υποθαλάσσιου αγωγού στη νήσο Τρίκερι

Δημοπράτηση μελέτης υποθαλάσσιου αγωγού στη νήσο Τρίκερι

Διαγωνισμό  για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΛΟΓΟΠΟΡΟΥ – . ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ – ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΜΗΜΑ» προϋπολογισμού 196.696 ευρώ, προκηρύσσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου .

Η μελέτη αφορά στην εγκατάσταση υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης, ο οποίος θα συνδέει τη Νήσο Παλαιού Τρικερίου με το χερσαίο τμήμα του αγωγού στη θέση “Αλογόπορος”. Ο σχεδιαζόμενος υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει μήκος της τάξεως των 1.200 μ. περίπου. 

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει ήδη προβεί στην εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση του χερσαίου τμήματος του αγωγού ύδρευσης, που θα εκκινεί από υφιστάμενη πηγή (δεξαμενή) στην περιοχή «Λέκα» και καταλήγει στον “Αλογόπορο”.

O Μιχ. Μιτζικός δήλωσε: «Οι ανάγκες ύδρευσης του νησιού του Παλαιού Τρικερίου καλύπτονται έως σήμερα με μεταφορά νερού μέσω υδροφόρας και με ρυμουλκό που έρχεται από τον Βόλο, διαδικασία η οποία πέραν των επισφαλειών που αυτή ενέχει, είναι ιδιαίτερα δαπανηρή, με συνολικό ετήσιο κόστος μεταφοράς/συντήρησης ύψους 100.000 ευρώ περίπου, να επιβαρύνει το Δήμο μας. Η υπό εκπόνηση μελέτη αποτελεί την αφετηρία  για την οριστική επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει ανέκαθεν το καθώς θα υδροδοτείται πλέον από το Φράγμα “Παναγιώτικο”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση