Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Δημοπρατείται η μελέτη για τη χάραξη της σύνδεσης Κεραμίδι-Ζαγορά
Δημοπρατείται η μελέτη για τη χάραξη της σύνδεσης Κεραμίδι-Ζαγορά

Δημοπρατείται η μελέτη για τη χάραξη της σύνδεσης Κεραμίδι-Ζαγορά

Κ. Αγοραστός: «Προγραμματίζουμε τώρα τη Θεσσαλία του μέλλοντος»

Στη δημοπράτηση της μελέτης για τη χάραξη του νέου οδικού άξονα που συνδέει τη διασταύρωση προς Καμάρι- με τη Ζαγορά, στα διοικητικά όρια των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου της Π.Ε. , προχωρά η Θεσσαλίας.

Πρόκειται για μελέτη προϋπολογισμού 396.302,16 , που προβλέπεται να οδηγήσει στην κατασκευή νέου οδικού άξονα συνολικού μήκους 43 χλμ, με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και τους απαιτούμενους ανισόπεδους κόμβους.

Η μελέτη «Τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι- έως Ζαγορά» αποτελεί τμήμα των μελετών του παραλιακού άξονα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τη σύνδεση των παραλίων της με τα παράλια της Λάρισας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει μελετηθεί σε οριστικό επίπεδο και έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή του τμήματος – Κεραμίδι, προϋπολογισμού 17 εκατ. .

«Προγραμματίζουμε τώρα τη Θεσσαλίας του μέλλοντος. Προχωράμε στη δημοπράτηση της μελέτης που οδηγεί στην κατασκευή του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Κεραμίδι με τη Ζαγορά» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας . «Με συνέργειες, ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, προετοιμάζουμε την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, προκειμένου να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Η σύνδεση του ορεινού όγκου του Πηλίου με τον ανατολικό Κίσσαβο αποτελεί πνοής για τη Θεσσαλία, που δημιουργεί νέα αλληλεπίδρασης και δυναμώνει την αναπτυξιακή προοπτική των δύο περιοχών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί προβλέπει η μελέτη

Σήμερα, στο προς μελέτη τμήμα υφίσταται ένα υποτυπώδες ορεινής οδοποιίας που συνδέει τους οικισμός της Ζαγοράς και του Πουρίου και τον οικισμό του Οβριού με το Πουρί ή την .

Οι οικισμοί Πουρί και Βένετο δεν συνδέονται.

Η μελέτη «Τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι – Κεραμίδι έως Ζαγορά», οδηγεί στη χάραξη νέου οδικού δικτύου με σκοπό τη σύνδεση του Κεραμιδίου με τη Ζαγορά.

Ο νέος άξονας, εκτιμάται να έχει συνολικό μήκος περίπου 43 χλμ. ενιαίας κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, με τους απαιτούμενους ισόπεδους κόμβους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

  • Αιφνίδιος θάνατος Πολωνού πεζοπόρου στο Τρίκερι #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/YcWrWMgizE -

"Αλιεύοντας" την είδηση