Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργο 2 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια στο Νότιο Πήλιο
Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  έργο 2 εκατ. ευρώ  για την οδική ασφάλεια στο Νότιο Πήλιο

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργο 2 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια στο Νότιο Πήλιο

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το «Αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας (Ασφαλτικά Περιοχής Δήμου Νοτίου Πηλίου)», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα , τους περιφερειακούς συμβούλους και τις , δρομολογούμε ένα νέο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο Νότιο Πήλιο, μετά τη θεομηνία του Απριλίου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

« Σε δύσκολες εποχές για την και την οικονομία, εργαζόμαστε με σχέδιο και , δρομολογώντας έργα που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων, δημιουργούν θέσεις εργασίας και τονώνουν την τοπική οικονομία» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Παρεμβάσεις
Με το έργο πρόκειται να αποκατασταθούν βλάβες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες προκλήθηκαν από τις ακραίες βροχοπτώσεις του Απριλίου 2020, στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή είχε ως να προκληθούν βλάβες κυρίως στο οδόστρωμα, στα πρανή, στα και στις τάφρους αποχέτευσης ομβρίων.

Προκλήθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις σε τμήματα των οδών – καταπτώσεις πρανών, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και επιδείνωση σε πολύ μεγάλο βαθμό μικρών βλαβών στο οδόστρωμα καθώς επίσης βλάβες στον εξοπλισμό των οδών όπως στηθαία και στύλοι επισήμανσης οριογραμμών.

Για την αποκατάσταση, προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:
-Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από , και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις που θα υποδείξει η υπηρεσία.
-Κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων
-Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια
-Κατασκευή πασσαλοσυστοιχιών με ενιαίο κεφαλόδεσμο για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων
-Αποκατάσταση των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση