Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ν. Πήλιο προγραμματίζει ο Μ. Μιτζικός
Δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ν. Πήλιο προγραμματίζει ο Μ. Μιτζικός

Δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ν. Πήλιο προγραμματίζει ο Μ. Μιτζικός

Βρύτητ στα θέματα Παιδείας δίνει ο υποψήφιος Δήμαρχος

 Ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα Παιδείας δίνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» Μιχ. Μιτζικός, καταγράφοντας καθημερινά τα προβλήματα και τις ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή. Με αφορμή την πληθώρα αιτημάτων από , θέτει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός τουλάχιστον Βρεφονηπιακού Σταθμού προκειμένου να απασχολούνται τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Να αναφερθεί ότι στον Δήμο Νοτίου Πηλίου λειτουργεί ένας μόνο ς Παιδικός Σταθμός στην Κορώπη, ο οποίος δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλης της περιοχής, καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μεγάλες και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι εργαζόμενοι . Ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ανάγκη για δημιουργία μιας τουλάχιστον υποδομής για παιδιά προσχολικής ηλικίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα στραφούν για την χρηματοδότησή της μέσω του προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.Α. Α.Ε.) για την ίδρυση νέων τμημάτων Βρεφικής, Παιδικής και Βρεφονηπιακής Φροντίδας.

«Το Νότιο Πήλιο είναι μια κατ' εξοχήν αγροτική και τουριστική περιοχή και στις περισσότερες οικογένειες αναγκάζονται να εργαστούν και οι δυο γονείς, ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες. Αυτό τους δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα ως προς τη φύλαξη των μικρών τους παιδιών. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργία και λειτουργία ενός τουλάχιστον Βρεφονηπιακού Σταθμού, μέσα από την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την ή τα προγράμματα της Τ.Α.Α. Α.Ε. ώστε να καλύψουμε το μεγάλο κενό που υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα. Η Παιδεία αποτελεί κορωνίδα στις προτεραιότητες της παράταξής μας και δεσμευόμαστε για την προώθηση και υλο ενός τόσο σημαντικού υ για την περιοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση