Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Δημιουργία νέου Κ.Ε.Π. στην Αργαλαστή
Δημιουργία νέου Κ.Ε.Π. στην Αργαλαστή

Δημιουργία νέου Κ.Ε.Π. στην Αργαλαστή

Μεταστέγαση Δ.Ε. Μηλεών

Νέο  Κ.Ε.Π. θα δημιουργηθεί στην έδρα του Δήμου στην Αργαλαστή και συγκεκριμένα στο ισόγειο του κτιρίου όπου σήμερα εδρεύει η υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Σύμφωνα με το λειτουργίας των , διατάξεις του άρθρου 31 του ν.3013/2002 (ΦΕΚ 102 Α) και διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α), τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού κανονισμού ΓΟΚ και τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 31 του ν. 3013/2002 (ΦΕΚ102/Α΄) σύμφωνα με τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του Δήμου με πλήρης οδική και συγκοινωνιακή κάλυψη ώστε να είναι προσβάσιμα απ’ όλους τους πολίτες, είτε διαμένουν μόνιμα είτε είναι προσωρινοί επισκέπτες του Δήμου  και οπωσδήποτε από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΑμΕΑ, άτομα τρίτης ηλικίας κ.λπ).

Η επάνδρωση του νέου Κ.Ε.Π. θα γίνει με μεταφορά υπαλλήλων του Δήμου με απόφαση δημάρχου.

Oι απαιτούμενες εργασίες και το κόστος της υλικοτεχνικής υποδομής βαραίνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και απαιτείται έγκριση του αρμοδίου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κρίνεται σημαντική  η  δημιουργία Κ.Ε.Π. στην έδρα του Δήμου Νοτίου , με την οποία θα επιτευχθούν  δύο στόχοι:

– Θα συμβάλει αφενός στην εξυπηρέτηση ενός σημαντικού κεντρικού τμήματος του Δήμου που στερείται σήμερα ανάλογων υπηρεσιών.

– Και αφετέρου θα ελαφρύνει τις δημοτικές υπηρεσίες από ένα σημαντικό όγκο εργασιών.

Μεταστέγαση ΚΕΠ Δ.Ε. Μηλεών

Με την υπ’ αριθμ. 118/20116 απόφαση το Δ.Σ. Νοτίου Πηλίου όπως αυτή εγκρίθηκε αρμοδίως από το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης, το ΚΕΠ 0736 Δ.Ε. Μηλεών μεταστεγάστηκε στο πρώην Σχολείο Καλών Νερών, όπου λειτουργεί έως και σήμερα.

Με την έναρξη της παραγωγικής του λειτουργίας διαπιστώθηκαν σοβαρά θέματα που άπτονται της προσβασιμότητας:

1. Η δημοτική οδός επί της οποίας βρίσκεται το ΚΕΠ 0736 σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων πλημυρίζει κάνοντας αδύνατη την πρόσβαση των πολιτών στο χώρο.

2. Δυσκολία στάθμευσης οχημάτων ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. 3. Δυσκολία προσέλευσης των πολιτών στο συγκεκριμένο ΚΕΠ. Στην περιοχή των Καλών Νερών και επί της κεντρικής οδού – Αργαλαστής υπάρχει κτίριο του Δήμου (το οποίο παραμένει κλειστό επί σχεδόν μια δεκαετία) και καλύπτει όλους τους προβλεπόμενους όρους από την κείμενη για την εύρυθμη λειτουργία του και εξυπηρέτηση του κοινού.

Για τους παραπάνω λόγους  κρίθηκε αναγκαία η  μεταστέγαση του ΚΕΠ 0736 της Δ.Ε. Μηλεών στο κτίριο που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Αργαλαστής, ολοκληρώθηκε με την 373/1999 μελέτη ως πρότυπη μονάδα αγροτουρισμού και είχε παραχωρηθεί ως χρήση στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση Μηλεών.

Το κτήριο παραμένει κλειστό επί 9 και πλέον έτη και  πληροί όλες τις προϋποθέσεις του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΚΕΠ, διατάξεις του άρθρου 31 του ν.3013/2002 (ΦΕΚ 102 Α) και διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α) τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού κανονισμού ΓΟΚ και τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 31 του ν. 3013/2002 (ΦΕΚ102/Α΄), σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του Δήμου με πλήρης οδική και συγκοινωνιακή κάλυψη ώστε να είναι προσβάσιμα απ’ όλους τους πολίτες, είτε διαμένουν μόνιμα είτε είναι προσωρινοί επισκέπτες του Δήμου μας και οπωσδήποτε από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΑμΕΑ, άτομα τρίτης ηλικίας κ.λπ.)

Η δαπάνη των απαιτούμενων εργασιών μετεγκατάστασης βαραίνει τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Επιστροφή στον των ακινήτων ιδιοκτησίας του  

Ανακλήθηκαν  αποφάσεις  του  Δημοτικού Συμβουλίου πρώην Δήμου Μηλεών περί εκχώρησης της εκμετάλλευσης προς την πρώην «Δημοτική Επιχείρηση Μηλεών» (ΔΕΜ) και νυν «Παραγωγική και Εμπορική Μηλεών Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ» με τον διακρικό τίτλο «ΠΕΜ ΑΕ ΟΤΑ» των παρακάτω δημοτικών ακινήτων, προκειμένου να επανέλθει η χρήση και εκμετάλλευση αυτών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και να χρησιμοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν για τις ζωτικής σημασίας ανάγκες.

Τα δημοτικά ακίνητα είναι:

α) Δημοτικοί Ξενώνες «ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ» στις

β) Δημοτικοί Ξενώνες «ΑΛΑΤΙΝΟΥ» στις Πινακάτες

) Το κτίριο που βρίσκεται εντός αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 20.820,04 τ.μ στη θέση «Γλυφούρες» Μηλεών.

δ) Δημοτικό κτίριο «Ταβέρνα στον οικισμό Μηλεών» ε) Δημοτικό κτίριο «Ταβέρνα στον οικισμό Βυζίτσας» στ) Δημοτικό κτίριο «Κιόσκι στον οικισμό Βυζίτσας».

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση