Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Δημιουργία ΕΠΑΛ στο Δήμο Ν. Πηλίου;
Δημιουργία ΕΠΑΛ στο Δήμο Ν. Πηλίου;

Δημιουργία ΕΠΑΛ στο Δήμο Ν. Πηλίου;

Η δημιουργία ΕΠΑΛ στο Δήμο Ν. Πηλίου με δύο τομείς, ναυτιλιακό και γεωπονικό,  θα τεθεί προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου.

Το αίτημα υπέβαλλε ο δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός στην αρμόδια γενική γραμματεία του υπουργείου Παιδείας και με τις άμεσες ενέργειες του διευθυντή Β’/θμιας Εκπαίδευσης Σωκρ. Σαβελίδη θα γίνει πραγματικότητα τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021.

Ο κ. Μιτζικός μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ανέφερε ότι έκανε αίτημα πριν μερικές ημέρες στη γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα και ζήτησε να δημιουργηθεί ΕΠΑΛ στην Αργαλαστή. «Άμεσα  ο κ. Σαβελίδης εισηγήθηκε θετικά και σήμερα το θέμα έρχεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Διευκρίνισε ότι το ΕΠΑΛ θα στεγαστεί σε υπάρχουσες κτιριακές υποδομές στην Αργαλαστή, ενώ  η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει μέσω της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ ΑΕ] που είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές, να κατασκευάσει κάποιες πρόσθετες αίθουσες διδασκαλίας ή ένα νέο διδακτήριο.

Αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα κόστους λειτουργίας και συντήρησης του φράγματος Παναγιώτικο, ο κ. Μιτζικός είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και ζήτησε χρηματοδότηση για να γίνουν οι απαραίτητες κατασκευαστικές διορθώσεις, ειδικά στον αγωγό ύδρευσης που φθάνει στο Τρίκερι.

«Ο αγωγός σε πολλά σημεία στο παραλιακό μέτωπο είναι στον αέρα, περνά από την αμμουδιά, περνούν από πάνω του αγροτικά οχήματα, ενώ σήμερα που μιλάμε έχει υποστεί βλάβη σε τρία σημεία και βρίσκονται εκεί δικά μας συνεργεία για να τον επισκευάσουν. Το κόστος είναι δυσβάσταχτο και πρέπει να ενισχυθούμε για να κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις» τόνισε ο κ. Μιτζικός.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο δήμος θα λάβει επιχορήγηση ύψους 150.000 ευρώ για την αγορά απορριμματοφόρου, απολύτως αναγκαίου για τον συγκεκριμένο δήμο που προσπαθεί να στήσει ένα στόλο απορριμματοφόρων για να καλύψει ένα γεωγραφικά εκτεταμένο δήμο από το Μαλάκι μέχρι και το Τρίκερι.

Ο δήμαρχος Ν. Πηλίου είπε ότι η δημοτική αρχή θεωρεί σημαντικό μόνιμοι υπάλληλοι να καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να υπάρχει φυσικά και η ανάλογη υποδομή. «Παλεύουμε τον τομέα της καθημερινότητας, τον βασικών υποδομών και σχεδιάζουμε για το μέλλον ενώ προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Τέλος υπενθύμισε την αγαστή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με το οποίο ο δήμος θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας και προγραμματικές συμβάσεις για οδικά και λιμενικά έργα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

  • Στην Αργαλαστή οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη #ΔΗΜΤΟΝοτίουΠηλίου - https://t.co/9m8ETKTjgR -

"Αλιεύοντας" την είδηση